stcrt-2010-64-001.png Vaststelling bestemmingsplan Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal

Burgemeester en wethouders van Vlagtwedde maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 november 2009 het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is opgesteld om een uitbreiding van het Bedrijvenpark Zuid Groningen te Ter Apelkanaal mogelijk te maken. De uitbreiding van het bedrijventerrein, die aan de noordzijde van het huidige bedrijvencomplex is gepland, bedraagt ca. 47 ha.

Het plangebied omvat zowel het bestaande bedrijvenpark als de voorgenomen uitbreiding. Ook de AVEBE-locatie behoort tot het plangebied. Het plangebied wordt in het westen begrensd door de provinciale weg N366. De zuidelijke en oostelijke grens wordt gevormd door het bebouwingslint Jipsingboermussel en de huidige begrenzing van het terrein van AVEBE. De noordelijke plangrens wordt gevormd door de Grensweg.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. In de toelichting zijn de paragraven ‘Terreinaanbod in de regio’, ‘Gewenste omvang en thematisering’ en ‘Profiel en inrichting’ aangepast. Op de verbeelding (plankaart) is de begrenzing ter hoogte van het bedrijf van Ten Kate gewijzigd. Verder is op de verbeelding de aanduiding van bouwhoogten aangepast. Aan de noordoostzijde komt een geleidelijker overgang van de bouwhoogte van 8 naar 18 m, door middel van een strook met een bouwhoogte van 12 m. In artikel 3 Bedrijfsdoeleinden, lid 1 van de regels (voorschriften) is aan de opsomming van ‘In de bestemming zijn niet begrepen’ toegevoegd: ‘intensieve veehouderij’. Aan artikel 3 Bedrijfsdoeleinden, lid 2 van de regels is onder het kopje ‘Thematisering’ toegevoegd: ‘De gronden zijn bestemd voor bedrijven die voldoen aan de thematiseringsdoelstelling, te weten agro-food en transport. De in de bijlage van deze regels opgenomen Staat van bedrijven is daarbij leidend.’ Onder het kopje ‘Thematisering’ is de tekst: ‘Er wordt naar gestreefd dat bij de uitgifte van de kavels 20% ….’ gewijzigd in: ‘Daarnaast wordt ernaar gestreefd dat bij de uitgifte van de kavels 10% ….’. De selectie in de Staat van bedrijven is verder toegespitst op het thema agro-food en transport.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het voornoemde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 januari 2010 gedurende zes weken voor eenieder tijdens kantooruren ter inzage op de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Dorpsstraat 1 te Sellingen. Het plan is tevens in te zien via www.vlagtwedde.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan ingevolge artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Sellingen, 6 januari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

L.A.M. Kompier,

burgemeester.

J.M. de Vos,

secretaris.

Naar boven