stcrt-2010-6368-001.png Ontwerpbestemmingsplan Aijen en Bergen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen Aijen en Bergen ter inzage liggen.

De plangebieden van de bestemmingsplannen Aijen en Bergen omvatten de gehele bebouwde kom van Aijen en Bergen. Beide plannen voorzien in de actualisatie van de nu geldende bestemmingsplannen voor deze kernen.

Nieuwe ontwikkelingen zijn maar beperkt meegenomen. Het bestemmingsplan Aijen voorziet in de bouw van 5 woningen op het perceel Wethouder Kortingstraat 19. De aanwezige kassen worden gesloopt. Twee locaties zijn in dit plan als een wijzigingsgebied aangegeven. Het betreft het perceel Aijen 1 met een agrarische bestemming en het perceel Aijenseweg 9b met een bedrijfsbestemming. In het bestemmingsplan Bergen is er voor één locatie een wijzigingsgebied aangegeven. Het betreft de percelen behorende bij het garagebedrijf aan de Kerkstraat (T1235 en T1236). Voor deze wijzigingsgebieden is het onder voorwaarden mogelijk de bestemming te wijzigen naar de bestemming wonen.

Inzage

U kunt de stukken elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2, Nieuw Bergen. Na een voorafgaande telefonische afspraak kunt u ook ’s middags en eventueel op maandag van 16.00 tot 19.00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie. U kunt de digitale ontwerpbestemmingsplannen ook inzien via www.bergen.nl.

Zienswijze

Van 29 april 2010 tot en met 9 juni 2010 kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met iemand van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de gemeenteraad van Bergen, Postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via nummer 0485-348383.

Naar boven