stcrt-2010-6313-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 april 2010 het bestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 26 april tot en met 7 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Eerder heeft het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp ingediend.

Deze 1e partiële herziening ziet op actualisatie van enkele bouwvoorschriften in het plan Hoofdwegen uit 1983. Het gaat om bepalingen die de bouwhoogte regelen van bouwwerken geen gebouwen zijnde ten behoeve van het verkeer. De aanpassing is nodig, omdat de betreffende bepalingen niet meer toereikend zijn voor hedendaagse bruggen, zoals enkele fiets- en voetgangersbruggen over de Buitenring. Deze worden als ‘tuibruggen’ uitgevoerd.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘Beroepschrift bestemmingsplan Hoofdwegen, 1e partiële herziening’. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van de inwerkingtreding is het tevens nodig een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien op www.almere.nl

Naar boven