stcrt-2010-6301-001.png Bestemmingsplan It Tiltsje Bitgum

Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 april 2010 het bestemmingsplan It Tiltsje, Bitgum heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied aan It Tiltsje te Bitgum. Het bestemmingsplan bevat een planologische regeling voor de bouw van een achttal woningen van het type 2 onder 1 kap op een locatie waar oorspronkelijk vier vrijstaande woningen waren gepland. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om het maximaal aantal toegestane woningen binnen het onderhavige bouwblok waartoe ook de hiervoor genoemde woningen behoren te wijzigen van 12 in 18. Het plan bestaat uit een toelichting, regels & bijlagen en verbeelding (plankaart).

De raad heeft het plan ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan It Tiltsje, Bitgum ligt met ingang van maandag 26 april 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie van het gemeentekantoor, Dyksterbuorren 16 te Menaam. Het plan met daarbij het raadsvoorstel en -besluit is ook in te zien op de website van de gemeente www.menaldumadeel.nl, onder ‘bekendmakingen’ en ‘ruimtelijke ontwikkeling’.

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan It Tiltsje, Bitgum treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Menaam, 23 april 2010

Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel,

de secretaris,

J.G. Kramer.

De burgemeester,

G. van Delft-Jaasma.

Naar boven