stcrt-2010-6297-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest en aanwijzing provincie

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 26 februari 2010 het bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest gewijzigd heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, van vrijdag 23 april 2010 tot en met vrijdag 4 juni 2010 voor eenieder ter inzage ligt.

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft op 6 april 2010 een aanwijzing gegeven tegen het bestemmingsplan. Ook deze aanwijzing ligt gedurende de bovengenoemde termijn voor eenieder ter inzage.

Het plangebied van Buitengebied Zuidwest omvat het oostelijke deel van het zuidwestelijke buitengebied van de gemeente Tilburg. De zuidgrens van het plangebied valt samen met de gemeentegrens en de snelweg A58. Aan de oostzijde valt de plangrens samen met de komgrens van Tilburg. De plangrens aan de noordzijde valt samen met de wegen Gilzerbaan, Oude Rielse Baan en Bredaseweg en een deel van de rivier de Oude Leij. Ten westen loopt de plangrens ongeveer ter hoogte van de wegen Bleukweg en Klein Tilburg.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het provinciale aanwijzingsbesluit liggen gedurende de genoemde termijn voor eenieder ter inzage in het gemeentelijk Informatiecentrum in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis) en in de stadswinkel Reeshof (Kerkenbosplaats 2). De stadswinkel Centrum is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. De stadswinkel Reeshof is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur. Na 16.00 uur kunt u in de stadswinkel Centrum alleen op afspraak terecht. Voor de stadswinkel Reeshof geldt dat reeds na 13.00 uur alleen op afspraak wordt gewerkt. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-2131313. Daarnaast zijn de stukken digitaal te raadplegen en te downloaden via de gemeentelijke website www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen.

In de beschikbaar gestelde digitale en ter inzage gelegde papieren versies van het vastgestelde bestemmingsplan is de provinciale aanwijzing reeds verwerkt (zie voor het waarom daarvan de alinea hieronder).

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan alsmede tegen het provinciale aanwijzingsbesluit staat gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het bestemmingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan. Beroep tegen het aanwijzingsbesluit kan ingesteld worden door belanghebbenden. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het provinciale aanwijzingsbesluit treedt direct in werking op het moment van bekendmaking. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het aanwijzingsbesluit niet. Ook hier geldt dat het gedurende de beroepstermijn mogelijk is de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Tilburg, 22 april 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

I.W. Opstelten,

burgemeester (wnd.).

G.G.H.M. Haanen (MBA),

secretaris.

Naar boven