stcrt-2010-6270-001.png Ontwerpbesluiten Oranje Nassaukades – Zomerweg ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat binnen het plangebied van het Masterplan Oranje Nassaukades voor het gebied Zomerweg onderstaande ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage liggen van 22 april t/m 2 juni 2010 bij het Klantcontactcentrum. De ontwerpbesluiten zijn ook digitaal te raadplegen via www.ijsselstein.nl.

Bevoegd gezag

Ontwerpbesluit

Gemeenteraad

Ontwerpbestemmingsplan Oranje Nassaukades – Zomerweg

Burgemeester en wethouders

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een bouwvergunning voor de bouw van 34 eengezinswoningen en 28 appartementen

Burgemeester en wethouders

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een bouwvergunning voor een damwand

Burgemeester en wethouders

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere geluidgrenswaarden vanwege wegverkeerslawaai

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening gemeente IJsselstein 2010 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein verzorgt de coördinatie.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of meerdere ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen op een ontwerpbesluit moeten worden gericht aan het gezag dat bevoegd is voor het betreffende ontwerpbesluit, p/a het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft. Het college zal zorgdragen voor het doorzenden van uw zienswijze naar het bevoegde gezag. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via (030) 686 1766.

Toelichting op de ontwerpbesluiten

Ontwerpbestemmingsplan Oranje Nassaukades – Zomerweg

Het plangebied is onderdeel van het Masterplan Oranje Nassaukades dat de gemeenteraad op 3 juli 2008 heeft vastgesteld en is globaal gelegen in het gebied tussen de Utrechtseweg, de Hollandse IJssel en de Oranje Nassaulaan. Het ontwerpbestemmingsplan maakt o.a. de bouw van eengezinswoningen en appartementen mogelijk. Ten behoeve van het opstellen van het bestemmingsplan is uitvoerig onderzoek gedaan. In de toelichting van het bestemmingsplan wordt hiernaar verwezen. Voor zover technisch mogelijk, worden de onderzoeken ook digitaal op de website van de gemeente gepubliceerd.

Ontwerpbesluiten tot het verlenen van een bouwvergunningen

Het betreft de bouw van 62 woningen langs de Hollandse IJssel en woningen langs Zomerweg en Oranje Nassaulaan. Daarnaast betreft het het slaan van een stalen damwand langs de Hollandse IJssel. Deze damwand is ook nodig om de (kleine) jachthaven in het plangebied te realiseren. De bouwaanvragen met de bijbehorende tekeningen liggen bij het Klanten Contact Centrum ter inzage.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Een aantal nieuw te bouwen woningen binnen het plangebied en gelegen nabij de Oranje Nassaulaan voldoen niet aan de voorkeursgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevels van deze woningen als bedoelt in de Wet geluidhinder. Uit stedenbouwkundige overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens hogere geluidsgrenswaarden vast te stellen.

Naar boven