stcrt-2010-6267-001.png Bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de gemeenteraad van Hilversum op 31 maart 2010 het ontwerp van het bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied

Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door: in het noorden het Spanjerswoud, in het oosten door het Mediapark, de Lage Naarderweg, het centrum (bebouwing Min. Hartslaan en Oude begraafplaats) en de bebouwing aan de Vaartweg, de Badhuislaan en de Mauritslaan, in het zuiden door de bebouwing van de Taludweg en in het westen door de Loosdrechtseweg, de Vaartweg en het Corversbos. Het bestemmingsplan omvat globaal de bebouwing van Diergaardepark, Nimrodpark, Kannesheuvelpark, Trompenberg, Boomberg, Suzannapark, Ministerpark en de Indische Buurt/Raadhuiskwartier.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet met name in planologisch-juridisch kader voor de bestaande situatie en de bescherming van de cultuurhistorische, stedenbouwkundige en landschappelijke waarden van het beschermd stadsgezicht. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft vanaf 29 februari 2008 gedurende zes weken ter visie gelegen. Tegen het ontwerp zijn ruim 100 zienswijzen kenbaar gemaakt.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het ontwerp van het bestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De wijzigen ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan betreffen onder andere het volgende:

  • de voor de plankaart gebruikte ondergrond is geactualiseerd en aangevuld;

  • op de plankaart is de woning Vaartweg 61 aan plangebied toegevoegd;

  • voor ongeveer 90 percelen is het bouwvlak aangepast;

  • voor ongeveer 350 percelen is de aanduiding ‘te bebouwen erven’ aangepast;

  • voor ongeveer 10 panden is de bestemming aangepast, overeenkomstig bestaand gebruik;

  • de plankaart is aangepast aan de bestaande situatie in het openbare gebied, zoals de inmiddels gerealiseerde verkeersplannen in het kader van het IBP;

  • op blad 7 van de plankaart zijn de medebestemmingen Natuurwaarden en Archeologisch waardevol gebied aangepast;

  • in de voorschriften zijn enkele redactionele verbeteringen aangebracht, zijn de regelingen met betrekking tot de erfbebouwing aangepast en zijn enkele bepalingen toegevoegd in verband met het goed bestemmen van de bestaande (legaal aanwezige) situatie;

  • de toelichting en enkele daarin beschreven onderzoeken zijn geactualiseerd en aangevuld.

  • De volledige Lijst van aanpassingen is als bijlage 9 bij de toelichting op het bestemmingsplan opgenomen.

Tervisielegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarbij bijbehorende stukken, vanaf maandag 26 april tot en met vrijdag 4 juni 2010 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum op www.hilversum.nl. Als u klikt op ‘Bestemmingsplannen op internet’ en vervolgens op ‘bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied’, kunt u de bestanden van het bestemmingplan downloaden.

Bedenkingen

Degene die met betrekking van het ontwerp van het bestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kan binnen bovengenoemde periode schriftelijk bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan gedurende bovengenoemde termijn eenieder schriftelijk bedenkingen inbrengen bij het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op het hierboven genoemde adres.

Naar boven