Openbare kennisgeving aanwijzing Natura 2000-gebieden Noordzeekustzone en Vlakte van de Raan

Ingevolge artikel 11, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 maakt de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het volgende bekend.

De Minister van LNV wijst ter uitvoering van richtlijn nr. 92/43/EEG (Habitatrichtlijn) het Natura 2000-gebied Vlakte van de Raan in ontwerp aan. Voor het gebied Noordzeekustzone heeft de minister een ontwerp-wijzigingsbesluit genomen.

In de ontwerpbesluiten zijn voor beide gebieden de instandhoudingsdoelstellingen vastgesteld. Dit is niet alleen gebeurd voor de soorten en habitattypen op grond van de Habitatrichtlijn, maar ook voor de vogelsoorten, waarvoor het gebied Noordzeekustzone in het verleden al in het kader van de Vogelrichtlijn is aangewezen.

Als gevolg van artikel 11, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 is ter voorbereiding de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Terinzagelegging

De ontwerpbesluiten, de kaarten en de stukken die hierop betrekking hebben zullen vanaf begin mei 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage liggen. Dit zal gebeuren in de provinciehuizen van desbetreffende provincies en in de regiokantoren van de Directie Regionale Zaken van het ministerie van LNV. De ontwerpbesluiten met achtergrondinformatie zijn vanaf dat moment ook te vinden op de site van het ministerie van LNV: www.minlnv.nl/natura2000. Op de website www.noordzeenatura2000.nl vindt u alle achtergronddocumentatie aangaande de bescherming van Natura2000-gebieden op de Noordzee.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht, kunnen te zijner tijd beroep instellen tegen de vervolgens te nemen definitieve besluiten.

Meer informatie over de terinzagelegging en de inspraakmogelijkheden staat begin mei 2010 in de Staatscourant en op internet. Ook zullen er advertenties worden geplaatst in een landelijk en een viertal regionale dagbladen.

De ontwerpbesluiten zijn vanaf dit moment ter informatie al te vinden op: www.minlnv.nl/natura2000.

Naar boven