stcrt-2010-6144-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘Woongebied Lingemeer’

De gemeente Buren maakt bekend dat aan het op 4 november 2008 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Woongebied Lingemeer’ goedkeuring gedeeltelijk is onthouden.

Het bestemmingsplan voorziet in de legalisatie van permanente bewoning van de recreatiewoningen die binnen het plangebied vallen. Hiertoe is de bestemming ‘recreatie’ omgezet in de bestemming ‘wonen’. Het college van gedeputeerde staten van de provincie Gelderland heeft bij besluit van 15 mei 2009 – kenmerk 2008-020683 – goedkeuring verleend aan dit bestemmingsplan.

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in haar uitspraak van 31 maart 2010 het besluit van 15 mei 2009 van het college van gedeputeerde staten van Gelderland – vernietigd voor zover dat betrekking heeft op de volgende plandelen:

  • de bestemming ‘Wonen (W)’ voor de percelen Batouwse Singel 7, 9, 11, 13, 15 en 147;

  • de bestemming ‘Wonen (W)’ met de aanduiding ‘gestapeld (gs)’ voor het perceel gelegen op de hoek Liendense Singel/Batouwse Singel;

  • de bestemming ‘Wonen (W)’ voor de percelen aan de Linge Singel en de Gelderse Singel en de bestemming ‘Wonen (W)’met de aanduiding ‘gestapeld (gs)’ voor de percelen gelegen op de hoek Gelderse Singel/Liendense Singel en op de hoek Liendense Singel/Batouwse Singel;

  • een en ander voor zover nader aangeduid op de bij de uitspraak horende kaart.

De uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt in de plaats van de vernietigde delen (zaaknummer 200904633 /1/R2). Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Woongebied Lingemeer’ voor de overige plandelen op 1 april 2010 in werking is getreden/onherroepelijk is geworden.

De uitspraak ligt met het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken vanaf 22 april 2010 gedurende zes weken tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik.

Tegen deze uitspraak kan geen beroep worden ingediend.

Maurik, 15 april 2010

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven