stcrt-2010-6094-001.png Planwijziging bestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor de percelen Spookverlaat 5 en 7 te Hazerswoude-Rijndijk

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat zij op 15 april 2010 besloten hebben gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid, zoals die is opgenomen in artikel 15, lid 5A van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening ‘, om de vigerende bestemming ‘Agrarische doeleinden (Av) met subbestemming grondgebonden veehouderij, al dan niet met een bouwvlakaanduiding (b)’ op de percelen Spookverlaat 5 en 7 te Hazerswoude-Rijndijk te wijzigen in de bestemmingen ‘Woondoeleinden (W)’ en ‘Agrarische doeleinden (Av) met subbestemming grondgebonden veehouderij en zonder bouwvlakaanduiding (b)’. Dit met toepassing van artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet ruimtelijke ordening.

Het doel hiervan is om in het kader van de ‘Ruimte-voor-Ruimte’-regeling ter compensatie van de sloop van agrarische bedrijfsbebouwing van het agrarische complex van het perceel Spookverlaat 5 op een later moment op het perceel kadastraal bekend onder Hazerswoude, sectie I, nr. 505 een vrijstaande woning op te kunnen richten en de op het perceel Spookverlaat 5 vrijkomende bedrijfswoning gehandhaafd blijft en de bestemming van deze woning wordt gewijzigd in een toegestaan gebruik als particuliere woning.

Het besluit tot planwijziging ligt (met andere daarop betrekking hebbende stukken) met ingang van 22 april tot en met 2 juni 2010 (zes weken) ter inzage bij de Publieksbalie van het gemeentehuis in Hazerswoude-Rijndijk en kunt u tijdens werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, op donderdag tot 20.00 uur en op woensdagmiddag op afspraak van 13.30 uur tot 16.00 uur inzien.

Langs elektronische weg is het besluit tot planwijziging en de verbeelding/plankaart in te zien op de gemeentelijke website (→ www.rijnwoude.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan Buitengebied → Planwijziging percelen Spookverlaat 5 en 7).

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode van zes weken ten aanzien van het besluit tot planwijziging een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank te ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze over het ontwerp van dit besluit naar voren heeft gebracht.

Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien een beroepschrift is ingediend, kan in spoedeisende gevallen tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Hazerswoude-Rijndijk, 21 april 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

A. Latenstein van Voorst-Woldringh,

burgemeester.

A.J.E. van der Werf-Bramer,

secretaris.

Naar boven