stcrt-2010-6081-001.png Wet milieubeheer Maatschap W. en M. Zwanenburg–Ophey

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

  • Maatschap W. en M. Zwanenburg-Ophey, hierna te noemen: de initiatiefnemer, heeft op 7 september 2009 middels een aanmeldingsnotitie medegedeeld dat hij voornemens is, op het adres Nieuwedijk 2–4 in Odiliapeel een varkenshouderij uit te breiden;

  • Familie Straatman, hierna te noemen: de initiatiefnemer, heeft op 8 december 2009 middels een aanmeldingsnotitie medegedeeld dat hij voornemens is, op het adres Nieuwedijk 10 in Odiliapeel een varkenshouderij uit te breiden;

  • De heer A.Peters, hierna te noemen: de initiatiefnemer heeft op 14 januari 2010 middels een aanmeldingsnotitie medegedeeld dat hij voornemens is, op het adres Oudedijk 80a in Odiliapeel een varkenshouderij uit te breiden.

Een aanmeldingsnotitie is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling in gevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 in combinatie met artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Na beoordeling van de aanmeldingsnotities heeft het College besloten dat door de genoemde initiatiefnemers geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, alvorens een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar mening van het College leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De besluiten en overige stukken liggen vanaf 22 april 2010 tot en met 2 juni 2010 tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur ter inzage in de publiekshal van het Gemeentehuis, Markt 145.

Het besluit dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld is een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep. Dit kan eerst in de procedure met betrekking tot de beslissing op de aanvraag milieuvergunning.

Uden, 21 april 2010

Namens burgemeester en wethouders van Uden,

hoofd afdeling Bouwen en Milieu

C.G.A. van Dalen.

Naar boven