stcrt-2010-6063-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Wolfsveld 2010’ Gemert ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken hierbij op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 22 april 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Wolfsveld 2010’ alsmede het exploitatieplan Bedrijventerrein Wolfsveld 2010 bij de afdeling Publiekservice in het gemeentehuis aan het Ridderplein te Gemert ter inzage ligt. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.gemert-bakel.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Uitbreiding bestaande bedrijventerrein Wolfsveld

Het plan biedt een planologisch – juridisch kader voor de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Wolfsveld volgens de eerder door de raad vastgestelde Structuurvisie ‘Wolfsveld- de Fuik’ en het Masterplan ‘Wolfsveld’. Daarnaast omvat het plan een actualisatie van het bestemmingsplan Wolfsveld uit het jaar 2005 conform de wettelijk vereiste standaardregels zoals deze zijn bepaald in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Lodderdijk, de Peeldijk, de Rooye Aschweg, de Scheiweg, de Veldweg, de Sparrenweg, de Rooye Hoefsedijk en de weg Groeskuilen.

Op 1 juli 2008 is de Wet en het Besluit Ruimtelijke Ordening in werking getreden. Als gevolg hiervan geldt er een aantal standaardregels voor de vormgeving, inrichting en beschikbaarstelling van bestemmingsplannen. Voor bestemmingsplannen gelden de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP) 2008, Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO) 2008 en de Standaard Toegankelijkheid Ruimtelijk Instrumenten (STRI) 2008. Dit bestemmingsplan voldoet aan deze standaarden.

Informatieavond op 28 april

Op 28 april 2010 uur organiseert de gemeente een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan. Belangstellenden zijn van harte welkom om 20.00 uur op het gemeentehuis, Ridderplein 1 in Gemert. Op het programma staat een nadere toelichting op het plan. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Zienswijze kenbaar maken

Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende voornoemde termijn mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze op het ontwerp kenbaar te maken bij de raad van Gemert-Bakel, postbus 10.000 te 5420 DA Gemert. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u daartoe een afspraak maken met het loket Bouwen en Wonen te bereiken via telefoonnummer (0492) 378 500.

Gemert, 16 april 2010

Naar boven