stcrt-2010-5976-001.png Bestemmingsplan marslanden, De Landen II en villakavels gewijzigd vastgesteld

Vanaf donderdag 22 april 2010 ligt het volgende bestemmingsplan met vaststellingsbesluit gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg en is in te zien op www.hardenberg.nl → bouwen en wonen → ruimtelijke plannen.

Bestemmingsplan Marslanden, De Lanen II en villakavels

Bij besluit van 13 april 2010, nr. 2010/AGIJ/151472, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Marslanden, De Lanen II en villakavels’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 267 woningen mogelijk in het gebieden ten noorden van de Van Rechterenallee en ten noorden van de huidige strook met villakavels aan de Van Uterwyckallee. In het plangebied kunnen kavels voor verschillende woningtypen gerealiseerd worden.

Bij de vaststelling is een aantal relatief beperkte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen c.q. aanvullingen hebben als doel om enerzijds flexibeler in te kunnen spelen op de woningtypen waar de markt om vraagt (o.a. starterswoningen) en anderzijds om het stedenbouwkundig ontwerp te optimaliseren.

Vanaf donderdag 22 april 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken door een belanghebbende beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Naar boven