stcrt-2010-5958-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wymbritseradiel Zuidwest (Oudega en Sandfirden)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wymbritseradiel maken bekend dat de gemeenteraad van Wymbritseradiel op 18 november 2008 het bestemmingsplan Wymbritseradiel Zuidwest gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat de dorpen Oudega en Sandfirden.

Inhoud

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de voorziene algehele herziening/actualisatie van bestemmingsplannen voor de thans bestaande situatie van de dorpen. Daarnaast is het woningbouwplan Tsjerkemar en de volledige rondweg (verbinding tussen de Reafinne en de Stasjonsleane) in het vastgestelde bestemmingsplan meegenomen.

Wijziging

De gemeenteraad voornoemd heeft bij de vaststelling een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan door aan de percelen Hagenadyk 21 t/m 63 (oneven nummers) de bestemming ‘gemengde doeleinden’ toe te kennen.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 21 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (centrale balie, tijdens openstellingstijden), Stadslaan 75 te IJlst. Ook is het mogelijk het vastgestelde plan in te zien via de website www.wymbritseradiel.nl→diensten en producten→productencatalogus→bestemmingsplannen→overzicht digitaal plan en bestemmingsplannen→gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wymbritseradiel Zuidwest.

Bedenkingen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen (bij voorkeur schriftelijke) bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Fryslân (Team Ruimtelijke Plannen), Postbus 20120, 8900 HM te Leeuwarden door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • eenieder tegen de wijziging (zie hierboven) ten opzichte van het ontwerpplan

Degene die zijn bedenkingen mondeling wenst in te dienen kan dit bij Gedeputeerde Staten voornoemd kenbaar maken. In dat geval kan telefonisch contact worden opgenomen met genoemd Team (tel. 058-2925542). Om praktische redenen verdient het de aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk twee weken voor het einde van de terinzageliggingstermijn om termijnoverschrijding te voorkomen met het risico dat bedenkingen buiten beschouwing worden gelaten.

Verkrijging

Desgewenst kan tegen vergoeding van de kosten een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen. In dat geval kan contact worden opgenomen met de heer B. de Jong van de unit Ruimtelijke Ordening c.a. (tel. 0515-534453).

IJlst, 13 april 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven