stcrt-2010-5957-001.png Ontwerp Structuurvisie en planMer Greenport Regio Boskoop

Burgemeester en wethouders van de gemeenten Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen maken bekend dat de ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie regio Boskoop en het bijbehorende milieu-effectrapport (planMER) met ingang van maandag 19 april tot maandag 31 mei 2010 (zes weken) voor eenieder ter inzage liggen.

Overeenkomstig het bepaalde in de gemeentelijke inspraakverordeningen en de Wet milieubeheer wordt hierover in de genoemde periode inspraak geboden.

Zakelijke inhoud

De boomsierteeltsector is voor de Nederlandse economie van grote betekenis.

Voor de Greenport regio Boskoop is door de vier genoemde gemeenten een structuurvisie opgesteld die het kader vormt voor de gemeentelijke plannen die richting geven aan de toekomstige ontwikkelingen van de sierteeltsector voor wat betreft ruimtegebruik en infrastructuur. De planperiode behelst de periode tot 2020 en geeft een doorkijk naar de periode tot 2040.

Het plangebied van de ISV Greenport regio Boskoop omvat het grondgebied van de vier gemeenten i.c. de daarin opgenomen boomsierteeltconcentratiegebieden. Voor Rijnwoude betreft dit het gebied ten noordoosten van Hazerswoude-Dorp, alsmede het ITC en het toekomstige PCT-terrein.

Het planMER is voornamelijk gericht op de m.e.r.-plichtige activiteit waarvoor de structuurvisie het kader is: de aanpassing van de sierteeltcontour Dit betekent dat op de gewenste ontwikkeling uitgebreid wordt ingegaan. Voor de aanpassing van de sierteeltcontour bestaan twee planMER alternatieven.

Digitaal inzien

De ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport regio Boskoop en het bijbehorende milieu-effectrapport (planMER) kunt u via internet raadplegen in PDF bestanden en desgewenst downloaden. Bezoek daarvoor één van de gemeentelijke websites (www.Boskoop.nl www.Reeuwijk.nl www.Rijnwoude.nl www.Waddinxveen.nl ).

Analoog inzien

De ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport regio Boskoop ligt tijdens kantooruren tevens ter inzage in de gemeentehuizen van de gemeenten Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen.

Voor de openingstijden wordt aangeraden de gemeentelijke websites te raadplegen of contact op te nemen met de gemeente van uw keuze.

Inloopbijeenkomst 27 april 2010

Op dinsdag 27 april 2010 zal van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst worden gehouden in de brandweerkazerne van Boskoop, Torenpad 29 (schuin tegenover het gemeentehuis van Boskoop).

Hier kunt u vragen stellen over de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport regio Boskoop.

Reageren?

Gedurende de bovengenoemde termijn (tot maandag 31 mei 2010) kan eenieder zienswijzen met betrekking tot de ontwerp structuurvisie en het planMER schriftelijk indienen bij de gemeenteraden van de gemeenten Boskoop (Postbus 5, 2770 AA Boskoop), Reeuwijk (Postbus 3, 2810 AA Reeuwijk), Rijnwoude (Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk) of Waddinxveen (Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen), onder vermelding van ‘zienswijze ISV Greenport regio Boskoop’.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de behandelend ambtenaar in de gemeente Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude of Waddinxveen.

Gelieve daartoe contact op te nemen met één van de desbetreffende gemeenten. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er verder?

Het eindverslag van de inspraak wordt te zijner tijd toegezonden aan de indieners van de mondelinge en schriftelijke reacties. De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve structuurvisie door de vier gemeenteraden, waarover naar verwachting in september/oktober 2010 besluitvorming zal plaatsvinden. Tegen het besluit van de gemeenteraden staat geen beroep open.

Colleges van burgemeester en wethouders van Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen.

Naar boven