stcrt-2010-5908-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Westerhaar-Vriezenveensewijk 2 en ‘Vinkenweg 36 Westerhaar-Vriezenveensewijk’

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 6 april 2010 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld, te weten:

  • 1. Het bestemmingsplan ‘Westerhaar-Vriezenveensewijk 2, partiële herziening Vinkenweg’

    De partiële planherziening heeft ten doel om in het kader van het beleid ten aanzien van het bouwen op open groene plekken de bouw van 3 woningen mogelijk te maken aan de Vinkenweg te Westerhaar-Vriezenveensewijk.

  • 2. Het bestemmingsplan ‘Vinkenweg 36 Westerhaar-Vriezenveensewijk’

    De partiële planherziening heeft ten doel om in het kader van het beleid ten aanzien van het bouwen op open groene plekken de bouw van een woning mogelijk te maken nabij de Vinkenweg 36 te Westerhaar-Vriezenveensewijk.

  • 3. ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Verzetstraat (L 2467)’;

  • 4. ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Verzetstraat (L 2810)’;

  • 5. ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Meester Kunstweg (G 1042)’;

  • 6. ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Meester Kunstweg (G 662)’ en

  • 7. ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Meester Kunstweg (G 633-2062).

De bestemmingsplannen ‘Dorpsstraat, partiële herziening bouwlocatie Verzetstraat (…) en partiële herziening bouwlocatie Meester Kunstweg (…)’ hebben ten doel om in het kader van de beleidsnotitie ‘Bouwen op open groene plekken’ de bouw van een vrijstaande woning mogelijk te maken op de volgende percelen:

  • Verzetstraat tussen de percelen met de huisnummers 90 en 92;

  • Verzetstraat ten westen van het perceel met huisnummer 76;

  • Meester Kunstweg tegenover het perceel met huisnummer 2;

  • Meester Kunstweg ten oosten van het perceel Westeinde 476 en

  • Meester Kunstweg achter op het perceel Westeinde 532.

Termijn van terinzagelegging

De bovengenoemde bestemmingsplannen liggen – inclusief de raadsbesluiten en andere bijbehorende stukken – met ingang van 16 april 2010 zes weken voor eenieder bij de publieksbalie ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen. Tevens kan een bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ook digitaal worden ingezien via www.twenterand.nl.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen de bestemmingsplannen beroep worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. De besluiten tot vaststelling van voornoemde bestemmingsplannen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven