stcrt-2010-5888-001.png Partiële herziening bestemmingsplannen ‘Buitengebied 2007’, ‘De Knipe-Veensluis’ en ‘Oude- en Nieuwehorne’ (opheffing oneffenheden en kleinschalig kamperen) vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 maart 2010 de partiële herziening van de bestemmingsplannen Buitengebied 2007’, ‘De Knipe-Veensluis’ en ‘Oude- en Nieuwehorne’ (opheffing oneffenheden en kleinschalig kamperen) gewijzigd heeft vastgesteld.

Deze herziening heeft onder meer betrekking op de volgende onderwerpen:

  • een verruiming van de voorschriften voor (kleinschalig) kamperen;

  • een verruiming en verduidelijking van de voorschriften voor voersilo's bij agrarische bedrijven;

  • een aanpassing van de voorschriften voor het recreatiepark Wâldfinne in Bontebok;

  • een aanpassing van de voorschriften binnen de bestemming ‘Bedrijven’;

  • een wijziging van de bestemming voor de percelen Bij de Leiwei 123 in Hoornsterzwaag, Schoterlandseweg 6 in Katlijk, Ds. Veenweg 22 en achter Ds. Veenweg 62 in De Knipe en Achtste Wijk 8 in Nieuwehorne;

Met uitzondering van de aanpassing van de voorschriften voor kamperen, heeft deze herziening alleen betrekking op het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’. De wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht, zijn aangegeven in een bij het raadsbesluit behorende bijlage.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 16 april 2010 gedurende 6 weken, tijdens openingsuren, ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen. Het bestemmingsplan is tevens raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.heerenveen.nl onder het kopje ‘actueel’ en het subkopje ‘ter inzage’.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven