stcrt-2010-5824-001.png Aanwijzing (art. 9.4.1 Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening) Gebied De Garstkampen te Beesd

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maakt ingevolge artikel 4, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de raad van de gemeente Geldermalsen bij besluit van 30 maart 2010 de geldingsduur van het raadsbesluit van 20 november 2007 tot vestiging van het voorkeursrecht op diverse percelen gelegen in plangebied De Garstkampen te Beesd op basis van artikel artikel 9.4.1 Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening heeft verlengt met één jaar. Het besluit van 20 november 2007 heeft als planologische grondslag het op diezelfde datum vastgestelde structuurplan De Garstkampen.

Het gebied De Garstkampen is gelegen te Beesd en wordt globaal begrensd door het Betuwestrand aan de noordzijde, de Dr. A. Kuyperweg aan de Westzijde, de Schuttersweg aan de zuidzijde en de rijksweg A2 aan de oostzijde.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Dit betekent dat er in feite niets verandert. De artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg blijven van toepassing op de aangewezen percelen tot 19 april 2011.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit van de raad van de gemeente Geldermalsen tot verlenging van de geldingsduur van het bovengenoemd raadsbesluit blijft onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing op de aangewezen percelen. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Geldermalsen te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het voornoemde raadsbesluit is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant (van 15 april 2010) tegen dit besluit een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC, Geldermalsen. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit van de raad, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen) liggen vanaf 16 april 2010 ter inzage in het gemeentehuis van Geldermalsen, Kuipershof 2, 4191 KH, Geldermalsen. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 19.00 uur. Op verzoek kunnen de betreffende stukken op een ander moment worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw J. Hollander, telefoon 0345-586687.

Geldermalsen, 15 april 2010

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Naar boven