stcrt-2010-5794-001.png Twee ontwerpbouwvergunningen, ontwerpprojectbesluit, ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde ‘De Verbinding’

Op 13 en 16 november 2009 hebben wij twee bouwaanvragen ontvangen voor de realisatie van het project ‘De Verbinding’, gelegen in het gebied Harderwijkerweg, Stationsstraat, Julianalaan, Prinsesselaan en Sterrenboswegje. Op 13 november 2009 hebben wij een bouwaanvraag ontvangen voor de bouw van 66 appartementen, een ondergrondse stallingsgarage en commerciële ruimten aan de Branderskamp. Op 16 november 2009 hebben wij een bouwaanvraag ontvangen voor de bouw van 15 appartementen en commerciële ruimten aan de Julianalaan/Prinsesselaan.

De ontwerpbouwvergunningen liggen met ingang van 15 april 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor tijdens openingtijden terecht bij het klantcontactcentrum. Op verzoek kunt u het plan ook buiten de kantooruren inzien.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen de ontwerpbouwvergunningen kenbaar maken. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Kevin Arends, afdeling Veiligheid Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 0341-56 72 02 of via het algemene e-mailadres: gemeente@ermelo.nl.

Ontwerpprojectbesluit

Omdat de bovengenoemde bouwaanvragen niet passen binnen het geldende bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Ermelo op 17 februari 2010 besloten een ontwerpprojectbesluit vast te stellen. De gemeenteraad heeft deze bevoegdheid op 17 september 2009 aan het college gedelegeerd.

Het ontwerpprojectbesluit ‘De Verbinding’ ligt met ingang van 15 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor tijdens openingtijden terecht bij het klantcontactcentrum. Op verzoek kunt u dit ontwerpbesluit ook buiten de kantooruren inzien. Het ontwerpprojectbesluit is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente www.ermelo.nl/projectbesluiten en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit kenbaar maken. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Mark Wossink, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0341 56 72 14 of via het algemene e-mailadres: gemeente@ermelo.nl.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder voor appartementen in het plan De Verbinding in het gebied Harderwijkerweg, Stationsstraat, Julianalaan, Prinsesselaan en Sterrenboswegje te Ermelo.

De bedoeling is om appartementen in het plan De Verbinding in het gebied Harderwijkerweg, Stationsstraat, Julianalaan, Prinsesselaan en Sterrenboswegje te Ermelo te bouwen. Dit past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om realisatie van de appartementen mogelijk te maken, wordt een procedure doorlopen om tot een projectbesluit te komen op grond van de Wet ruimtelijke ordening.

Op grond van de Wet geluidhinder is hiervoor een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van een aantal appartementen van het plan De Verbinding boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Harderwijkerweg en Stationsstraat.

Het is in dit geval redelijkerwijs onmogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de norm wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 april 2010 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het klantcontactcentrum. Op verzoek kunt u het plan ook buiten de kantooruren inzien.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Klaas Braamskamp, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 0341-56 71 81 of via het algemene e-mailadres: gemeente@ermelo.nl.

Deze publicaties vervangen eerdere publicaties omtrent De Verbinding, gepubliceerd in Ermelo’s Weekblad op 24 maart 2010 en in de Staatscourant op 26 maart 2010.

Ermelo, 8 april 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo

Naar boven