Besluit van de Minister voor Jeugd en Gezin van 8 april 2010, nr. DWJZ/BWJP-2997547, houdende wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin in verband met enkele organisatorische wijzigingen

De Minister voor Jeugd en Gezin,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 32, vierde lid, van de Comptabiliteitswet 2001;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel b wordt na de ‘directeur Justitieel Jeugdbeleid’ aan de opsomming het volgende toegevoegd:

  • de directeur Control, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken;

2. In onderdeel c wordt na de aanhef het volgende aan de opsomming toegevoegd:

  • de directeur Kinderopvang;

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onder 1, werkt terug tot en met 15 juli 2009.

  • 3. Artikel I, onder 2, werkt terug tot en met 1 januari 2010.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

A. Rouvoet.

TOELICHTING

Het werkterrein van de Minister voor Jeugd en Gezin ligt verspreid over vier verschillende departementen, te weten: het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), van Justitie, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). In verband met organisatorische wijzigingen is aanpassing van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin nodig. Het betreft de volgende aanpassingen.

In het kader van een reorganisatie is per 15 juli 2009 binnen het directoraat-generaal Preventie, Jeugd en Sancties van het Ministerie van Justitie een nieuwe directie opgericht, te weten de directie Control, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken. Daarnaast heeft het Ministerie van OCW met ingang van 1 januari 2010 een nieuwe uitvoeringsdienst, te weten de Dienst Uitvoering Onderwijs. De oprichting van deze dienst heeft onder andere geleid tot de oprichting van de directie Kinderopvang. De directie Control, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken en de directie Kinderopvang verrichten werkzaamheden op het terrein van Jeugd en Gezin. De directeuren van deze directies dienen om die reden mandaat, volmacht en machtiging te krijgen voor aangelegenheden die tot het werkterrein van hun directie behoren.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

A. Rouvoet.

Naar boven