stcrt-2010-5709-001.png Ontwerpstructuurvisie en planMER Greenport Regio Boskoop

De colleges van Burgemeester en wethouders van de gemeenten Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen maken bekend dat krachtens de Inspraakverordeningen van deze gemeenten en de Wet milieubeheer gelegenheid tot inspraak wordt geboden over de Ontwerp Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Regio Boskoop en het bijbehorende milieueffectrapport (planMER).

Toelichting

De boomsierteeltsector is voor de Nederlandse economie van grote betekenis. Voor de Greenport Regio Boskoop is door vier gemeenten een structuurvisie opgesteld. Deze structuurvisie vormt het kader voor de gemeentelijke plannen die richting geven aan de toekomstige ontwikkelingen van de sierteeltsector voor wat betreft ruimtegebruik en infrastructuur. De planperiode behelst de periode tot 2020 en geeft een doorkijk voor de periode tot 2040.

Terinzagelegging i.v.m. inspraak

De ontwerp structuurvisie en het planMER liggen van maandag 19 april 2010 tot en met vrijdag 28 mei 2010 tijdens openingstijden ter inzage in de gemeentehuizen van Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen. U kunt de ontwerp structuurvisie en het planMER ook bekijken en downloaden op de websites van de betrokken gemeenten: www.boskoop.nl, www.reeuwijk.nl, www.rijnwoude.nl en www.waddinxveen.nl.

Zienswijzen

Tot maandag 31 mei 2010 kunt u uw zienswijze schriftelijk sturen naar één van de betrokken gemeenten t.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders onder vermelding van ‘zienswijze ISV Greenport Regio Boskoop’. De adressen van de betrokken gemeenten zijn:

  • Gemeente Boskoop, Postbus 5, 2770 AA Boskoop

  • Gemeente Reeuwijk, Postbus 3, 2810 AA Reeuwijk

  • Gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk

  • Gemeente Waddinxveen, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen.

Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dit doen op de inspraakavond op dinsdag 27 april van 19.00 tot 21.00 uur in de Brandweerkazerne Boskoop, Torenpad 29, 2771 EP in Boskoop.

Wat gebeurt er verder

Het eindverslag van de inspraak wordt te zijner tijd toegezonden aan de indieners van de mondelinge en schriftelijke reacties. De zienswijzen worden betrokken bij de definitieve structuurvisie, die naar verwachting na de zomer 2010 ter besluitvorming aan de gemeenteraden wordt voorgelegd.

Tegen het besluit van de gemeenteraden staat geen beroep open.

Naar boven