stcrt-2010-5705-001.png Vestiging voorkeursrecht ten westen van de kern Hoonhorst

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2010, op grond van het bepaalde in artikel 2 jo. artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, heeft besloten grond aan te wijzen, waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het betreft een perceel gelegen ten westen van de kern Hoonhorst, tussen de Koele, het Marspad, de Marsweg en de Koelmansstraat, in de kadastrale gemeente Dalfsen.

Aan de grond is de bestemming ‘woondoeleinden’ en de daarmee verbonden bestemmingen en voorzieningen toegedacht, alle niet agrarisch en eventueel nader uit te werken.

Op grond van art. 9 lid 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten vervalt het voorkeursrecht zoals gevestigd met het besluit van 26 april 2010 van rechtswege na een periode van drie jaar, tenzij binnen die drie jaar een structuurvisie, bestemmingsplan of projectbesluit is vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit tot aanwijzing ligt vanaf 28 april 2010 met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken in het gemeentehuis ter inzage. Het besluit van de gemeenteraad omvat een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaak waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd en geeft een overzicht van de ligging van het gebied waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd en een lijst met het kadastrale nummer van de aangewezen onroerende zaak, met vermelding van grootte en eigenaar. Het gemeentehuis is gevestigd te Dalfsen aan de Raadhuisstraat 1. Het gemeentehuis op maandag doorlopend geopend van 8.30–9.00 uur. Op de andere werkdagen is het gemeentehuis geopend van 08.30–15.00 uur.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. De eigenaar met betrekking tot het aangewezen perceel ontvangt afzonderlijk bericht.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, ingaande dinsdag 4 mei 2010 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad (postadres: Postbus 35 7720 AA Dalfsen).

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degenen die een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle. Een dergelijk verzoek kan worden gericht aan: Rechtbank Zwolle, Hanzelaan 351–361 (8017 JM) te Zwolle. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 16 februari 2010 tot het voorlopig vestigen van het voorkeursrecht in bovengenoemd gebied, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, wordt nu geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Naar boven