stcrt-2010-5696-001.png Kennisgeving ontwerp inpassingsplan, ontwerp beeldkwaliteitplan en ontwerp nadeelcompensatieregeling Waterdunen

Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland maken bekend dat zij op 6 april 2010 het ontwerp inpassingsplan, de bijbehorende antwoordnota, het ontwerp beeldkwaliteitplan en andere bijlagen bij het ontwerp inpassingsplan hebben vastgesteld. Tevens hebben GS in dezelfde vergadering het project Waterdunen aangewezen als een project, waarop de Regeling nadeelcompensatie verkeer en vervoer en provinciale projecten Zeeland 2010 van toepassing is.

Ontwerp-inpassingsplan

Waterdunen is een gebiedsgericht project ten westen van Breskens, waarin Stichting Het Zeeuwse Landschap, Molecaten, de gemeente Sluis, het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de Provincie Zeeland samen optrekken. De kustversterking als onderdeel van Zwakke Schakels wordt hier gecombineerd met een grootschalige recreatie- en natuurontwikkeling. Het provinciaal inpassingsplan Waterdunen zal hiervoor het planologische kader vormen.

Met het project wordt substantieel bijgedragen aan de met het gebiedsplan Natuurlijk Vitaal en in het Omgevingsplan nagestreefde doelen op het gebied van de sociaal-economische vitaliteit van de regio, kustversterking, kwaliteitsverbetering in de verblijfsrecreatie en natuurherstel.

Ontwerp-beeldkwaliteitplan

In het beeldkwaliteitplan wordt een toekomstig beeld van de verblijfsrecreatie en de landschappelijke inpassing daarvan in Waterdunen gepresenteerd. Het beeldkwaliteitplan zal bij de beoordeling van bouwaanvragen door de betreffende instanties (gemeente, welstandscommissie) als toetsingskader gebruikt worden. Architecten kunnen het plan benutten als handreiking en bandbreedte, waarbinnen ontworpen kan worden.

Nadeelcompensatieregeling voor Waterdunen

Met de aanwijzing van Waterdunen als project, waarop de Regeling nadeelcompensatie verkeer en vervoer en provinciale projecten Zeeland 2010 van toepassing is, is voorzien in een procedureregeling op grond waarvan aanvragen om schadevergoeding, die het gevolg zijn van rechtmatig handelen van de provincie bij de realisatie en beheer van het project Waterdunen, zullen worden behandeld.

Terinzagelegging

Het ontwerp inpassingsplan Waterdunen, met bijbehorende stukken, ligt samen met het ontwerp beeldkwaliteitplan en de ontwerp nadeelcompensatieregeling voor Waterdunen, gedurende zes weken, vanaf 15 april tot en met 26 mei 2010 ter inzage. De stukken kunt u inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Directie Ruimte, Milieu en Water, Groenewoud 1 te Middelburg, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur;

  • Gemeente Sluis, Raadhuisplein 1 te Oostburg, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30–13.00 uur en op woensdag van 8.30–16.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van het project Waterdunen www.waterdunen.com. Op laatstgenoemde website zijn ook het beeldkwaliteitplan en de ontwerp nadeelcompensatieregeling te vinden.

Wanneer u de stukken buiten openingsuren wilt inzien of wanneer u een kopie van de stukken wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met mw. ir. E.A. Dekker, telefoonnummer 0118–631922.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 28 april 2010 worden er twee inloopbijeenkomsten gehouden in het projectkantoor op het Veerplein te Breskens. Zowel 's middags ( tussen 15.00 en 17.00 uur) als 's avonds (tussen 19.00 en 21.00 uur) kunt u daar terecht voor informatie over de ontwerpplannen en de verdere procedure. Tijdens de informatiebijeenkomsten is het mogelijk om bij een notulist een mondelinge zienswijze officieel te laten vastleggen.

Indienen zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging:

  • kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp inpassingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitplan naar keuze mondeling of schriftelijk bij Provinciale Staten indienen;

  • kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de aanwijzing van Waterdunen als project waarvoor de eerder genoemde nadeelcompensatieregeling van toepassing is, naar keuze mondeling of schriftelijk, bij Gedeputeerde Staten indienen.

Het postadres voor alle zienswijzen is Directie RMW, Postbus 165, 4330 AD Middelburg. In plaats van toezending per brief kunt u gedurende de hierboven genoemde termijn van 6 weken uw opmerkingen ook langs elektronische weg insturen door het formulier op de website www.waterdunen.com in te vullen en te versturen. Indien u op een ander moment dan op de informatiebijeenkomst mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kunt u contact opnemen met mw. Dekker (0118–631922).

Bij het indienen van zienswijzen kunt u vragen om vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen zullen (anoniem) worden gebundeld in een Nota van Beantwoording. Provinciale Staten van Zeeland nemen de zienswijzen in overweging bij het vaststellen van het definitieve inpassingsplan en beeldkwaliteitplan. Tegen het vaststellingsbesluit van het inpassingsplan staat voor belanghebbenden beroep open bij de Raad van State. Voorwaarde daarbij is, dat men eerder ook een zienswijze op het ontwerp inpassingsplan heeft ingediend, tenzij het plan op het betreffende punt gewijzigd is vastgesteld.

Gedeputeerde Staten besluiten definitief over de aanwijzing van Waterdunen als project waarop de Regeling nadeelcompensatie verkeer en vervoer en provinciale projecten Zeeland 2010 van toepassing is. Tegen dat besluit staat geen beroep open.

Naar boven