stcrt-2010-5593-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidzone industrieterrein Werkendam’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidzone industrieterrein Werkendam’ met bijbehorende stukken (inclusief het ontwerpbesluit) met ingang van 15 april 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen en ook verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan is gelegen in het uiterste noordoosten van het Eiland van Dordrecht. Het plan heeft tot doel om een (deel van een) geluidzone vast te stellen op verzoek van de gemeente Werkendam. De gemeente Werkendam heeft in december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Zonering industrieterreinen in procedure gebracht. Met dit bestemmingsplan beoogt de gemeente Werkendam de vestiging van geluidszoneringsplichtige inrichtingen mogelijk te maken op de industrieterreinen Biesboschhaven/Beatrixhaven, Steurgat en Bandijk. Anderzijds beoogt deze gemeente één nieuwe, overkoepelende geluidzone rond deze industrieterreinen vast te leggen. Uit akoestische berekeningen is gebleken dat een deel van de geluidzone de gemeentegrens met Dordrecht overschrijdt.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam’. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 18 mei 2010, een telefonische afspraak te worden gemaakt, telefoon: (078) 639 84 95.

Dordrecht, 14 april 2010

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven