stcrt-2010-5581-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Tramdijk-Oost, exploitatieplan Tramdijk-Oost, beeldkwaliteitsplan Tramdijk-Oost en energienota Tramdijk-Oost

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 18 februari 2010 het bestemmingsplan Tramdijk-Oost gewijzigd heeft vastgesteld. Ook het exploitatieplan Tramdijk-Oost is gewijzigd vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan Tramdijk-Oost is vastgesteld overeenkomstig de wijzigingen zoals vastgesteld in het bestemmingsplan. De energienota Tramdijk-Oost is ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan Tramdijk-Oost

Het bestemmingsplan Tramdijk-Oost voorziet in de juridisch planologische regeling voor een nieuwe woonwijk van 301 woningen ten noorden van Lemmer in het gebied gelegen tussen de Melkweg, de voormalige trambaan, de Wielewei en de Straatweg.

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn vier zienswijzen ingediend die door de gemeenteraad ontvankelijk zijn verklaard. Twee zienswijzen zijn in zijn geheel overgenomen en twee niet. Daarnaast is een ambtshalve wijziging toegepast. Als gevolg van het overnemen van de twee zienswijzen en het toepassen van de ambtshalve wijziging is het ontwerpbestemmingsplan bij de vaststelling als volgt gewijzigd:

Plankaart:

Op de plankaart is de bestemming V (verkeer) in de hoek Melkweg/Straatweg in noordelijke richting uitgebreid met als gevolg dat ook een gebiedje met de bestemmingen W (wonen), WA (water) en T (tuin) iets is opgeschoven, teneinde de geplande rotonde in de hoek van de Melkweg/Straatweg plus minus 25 meter in noordelijke richting op te schuiven.

Planregels:

De begripsbepaling 1.31 van artikel 1 te wijzigen overeenkomstig de tekst van het Bro zoals dat luidt per 1 oktober 2009:

‘koopwoning met een koopprijs vrij op naam van ten hoogste het bedrag genoemd in artikel 26, tweede lid, onder g, van het Besluit beheer sociale huursector, waarbij de instandhouding voor de in een gemeentelijke verordening omschreven doelgroep voor een in de verordening vastgesteld tijdvak van ten minste een jaar en ten hoogste tien jaar na ingebruikname is verzekerd’.

Artikel 12.2 als volgt aan te vullen:

  • ‘g. de oplevering van de woningen mag niet plaatsvinden voor 2016;

  • h. van de onder g. genoemde regel kan worden afgeweken, indien nieuwe afspraken met het college van Gedeputeerde Staten daarvoor ruimte bieden’.

Exploitatieplan Tramdijk-Oost

Over het exploitatieplan is één zienswijze ingediend die door de gemeenteraad is overgenomen. Het exploitatieplan Tramdijk-Oost is gewijzigd vastgesteld met dien verstande dat in het exploitatieplan in paragraaf 5.3.5 onder het kopje ‘Aanpassing Straatweg’ de tekst is gewijzigd. Tabel 7 op bladzijde 24 vervangen is door een nieuwe tabel 7. Ambtshalve is aan de eerste zin van de tweede alinea op bladzijde 24 de peildatum 01-01-2009 toegevoegd.

Voor de verdere inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vastgestelde exploitatieplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 15 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ > ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met de heer G. Kampen (0514-567 532) of mevrouw A. Daan (0514-567 588) van de sector Grondgebied.

Lemmer, 14 april 2010

Naar boven