stcrt-2010-5540-001.png Bestemmingsplan Woningbouw Sportpark-Zuid gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 februari 2010 het bestemmingsplan Woningbouw Sportpark-Zuid gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied begrensd door de Nieuwe Drulseweg, Nijerf, Sportpark Zuid en de achtertuinen van de woningen aan De Gaffel en De Bats. Het plangebied betreft een gedeelte van het perceel dat kadastraal bekend is onder Gemeente Groesbeek, sectie C, nr. 4374. Met het bestemmingsplan wordt de woningbouw op een gedeelte van Sportpark-Zuid planologisch vastgelegd. Voor het grootste gedeelte is reeds een artikel 19 lid 1 WRO procedure doorlopen.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn:

  • de toelichting is dusdanig aangepast, dat duidelijk is dat in het plangebied een A-watergang aanwezig is, waarop een C-watergang uitkomt;

  • de maximale bebouwingshoogte van 6 kavels grenzend aan de Gaffel is teruggebracht van 11 naar 10,25 meter;

  • de bestemming van de beek aan de achterzijde van de woningen Gaffel 2 t/m 20 is omgezet van Groen in Water;

  • de bestemming van een klein deel (enkele meters) van de Drulsebeek nabij de Bats is omgezet van Groen in Water;

  • de locatie van de dubbelbestemming Leiding-Riool ter hoogte van de Drulsebeek aan de westzijde van het plangebied is verschoven en

  • de bestemming van de wadi parallel aan het Nijerf is omgezet van Water in Groen.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 14 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling VROM (kamer 227), Dorpsplein 1 in Groesbeek op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Als inzage is gewenst buiten de genoemde kantooruren, dan kunt u contact opnemen met de heer H. Verouden van de afdeling VROM, tel. 024-39 96 157. Dit geldt tevens voor vragen of nadere informatie ten aanzien van het plan. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website: www.groesbeek.nl .

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, als beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven