Regeling van de Minister van Economische Zaken van 4 april 2010, nr. WJZ / 10054351 tot wijziging van de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2010

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 3, tweede lid, 4, derde lid, 5, 6 en 7 van het Besluit vergoedingen Telecommunicatiewet;

Besluit:

ARTIKEL I

In de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2010 wordt in bijlage I de voetnoot behorend bij de vergoeding genoemd in kolom I van onderdeel 2 van tabel C de zinsnede ‘het gebruik van frequentieruimte in de 2600 MHz-band in 2010’ vervangen door: het gebruik van frequentieruimte in de 2010 MHz- en 2600 MHz-banden in 2010.

ARTIKEL II

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze wijziging zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 4 april 2010

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

Abusievelijk is de 2010 MHz-band niet genoemd in de voetnoot die regelt wat de vergoeding is voor het verlenen van de vergunningen die worden verdeeld via de veiling van de 2,6 GHz-frequentieruimte en de 2010 MHz-frequentieruimte in 2010. Deze omissie wordt bij deze wijziging hersteld. Het niet herstellen van deze omissie zou tot gevolg hebben dat de toekomstige vergunninghouder van de 2010 MHz-kavel een uurtarief i.p.v. de vaste vergoeding betaalt en dus onzeker is over de uiteindelijk verschuldigde kosten, terwijl de werkzaamheden van AT met betrekking tot deze kavel niet verschillen van die voor de andere kavels. Een dergelijk verschil is niet wenselijk.

Omdat de veiling al op 20 april 2010 van start gaat, wijkt de inwerkingtredingsbepaling af van het in het Kabinetsstandpunt inzake Vaste Verandermomenten neergelegde uitgangspunt. In dit geval is afwijking echter toegestaan omdat het gaat om reparatie en de doelgroep (potentiële vergunninghouders) gebaat is bij voorafgaande zekerheid omtrent de kosten en dus bij inwerkingtreding van de wijziging vóórdat de veiling van start gaat.

Deze wijziging heeft geen wijziging van de administratieve lasten tot gevolg.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven