Bekendmaking wijziging Financiële verordening Gemeenschappelijke regeling SNN en Controleverordening Gemeenschappelijke regeling SNN

Het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft op 30 maart 2010 besloten de Financiële verordening Gemeenschappelijke regeling SNN en de Controleverordening Gemeenschappelijke regeling SNN, laatstelijk vastgesteld in de vergadering van het Algemeen Bestuur d.d. 29 november 2005, te wijzigen.

De vastgestelde wijzigingen houden kort samengevat het volgende in:

Per 21 oktober 2009 heeft de provincie Groningen een nieuw financieringsstatuut. Het SNN heeft het eigen statuut daarop aangepast, waarbij ook de naam wordt veranderd van Treasurystatuut naar Financieringsstatuut. Gelet hierop dienen verwijzingen te worden aangepast.

Overige wijzigingen vloeien voort uit een nieuwe werkwijze, waarin stukken voorafgaand aan behandeling in het AB eerst voorgelegd worden aan de Staten voor een zienswijze.

In de Financiële verordening thans opgenomen dat de gegevens die voorheen 1 keer in de vier jaar in een nota reserves en voorzieningen aan het algemeen bestuur worden voorgelegd, jaarlijks in een risicoparagraaf in de begroting worden opgenomen.

Tot slot wordt in die verordening de eis geschrapt dat er elke vier jaar een nieuw Financieringsstatuut moet worden aangeboden.

Het besluit zal de dag na publicatie van deze bekendmaking in werking treden.

De stukken zijn te vinden op de website: www.snn.eu

Het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland,

namens deze:

Voorzitter SNN,

M.J. van den Berg.

Naar boven