stcrt-2010-5513-001.png Vestiging voorkeursrecht plangebied ‘1e fase verbindingsweg Stompwijk’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg maken op grond van artikel 7 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat zij op 6 april 2010 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Deze voorlopige aanwijzing heeft betrekking op percelen in het plangebied ‘1e fase verbindingsweg Stompwijk’, welk gebied globaal begrensd wordt ten zuiden door de Doctor van Noortstraat, ten noorden door de Westeinderweg en ten westen door de Huyssitterweg te Leidschendam. Het plangebied is aangewezen als toekomstig gebied voor de aanleg van een verbindingsweg tussen de N206 en de Huyssitterweg te Leidschendam met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het collegebesluit behorende kadastraal overzicht met de daarbij behorende perceellijst.

Geldigheidsduur

Deze aanwijzing heeft een geldingsduur van maximaal drie maanden te rekenen vanaf dagtekening van het collegebesluit.

Inwerkingtreding

Het collegebesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant van 7 april 2010 in werking.

Aanbiedingsplicht

Nadat het collegebesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden van de in het voorstel begrepen percelen, wanneer zij hun percelen dan wel daarop gevestigde zakelijke rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Leidschendam-Voorburg te koop aanbieden.

Zienswijzen tegen het voorgenomen raadsbesluit

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit worden belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 8 april 2010 tot en met 21 april 2010 in de gelegenheid gesteld om schriftelijk en/of mondeling zienswijzen ten aanzien van het concept raadsvoorstel en -besluit naar voren brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de Raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg (correspondentieadres: Postbus 905, 2270 AX Voorburg). Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer mr. T.J. de Haan van de van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid van de gemeente Leidschendam-Voorburg via telefoonnummer 070-300 92 91.

Zodra u een schriftelijke en/of mondelinge zienswijze heeft ingediend, wordt u in de gelegenheid gesteld uw zienswijze nader toe te lichten tijdens de vergadering van de raadscommissie Openbaar Gebied. Deze vergadering is gepland op 1 juni 2010. Naar verwachting zal de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 juni 2010 een besluit nemen over de aanwijzing van percelen.

Bezwaar en voorlopige voorziening tegen het genomen collegebesluit

Belanghebbenden kunnen tevens ingevolge de Algemene wet bestuursrecht van 8 april 2010 tot en met 19 mei 2010 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van gemeente Leidschendam-Voorburg (correspondentieadres: Postbus 905, 2270 AX Voorburg). Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage (correspondentieadres: Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage) verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening.

Terinzage

Het collegebesluit tot voorlopige aanwijzig en het ontwerp raadsvoorstel en -besluit liggen met het bijbehorende kadastraal overzicht en overige stukken met ingang van 8 april 2010 tot en met 19 mei 2010 ter inzage in het Servicecentrum van gemeente Leidschendam-Voorburg aan de Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam en de Raadhuisstraat 47a te Voorburg. De servicecentra zijn op afspraak geopend op:

maandag 8.30 tot 16.00 uur;

dinsdag 8.30 tot 16.00 uur;

woensdag 8.30 tot 16.00 uur (in Voorburg tot 20.00 uur);

donderdag 8.30 tot 16.00 uur (in Leidschendam tot 20.00 uur);

vrijdag 8.30 tot 12.00 uur.

Zonder afspraak kunt u elke werkdag tot 12.00 uur terecht.

De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Leidschendam, 7 april 2010

Burgemeester en wethouders van gemeente Leidschendam-Voorburg,

G. Brinkman MBA,

secretaris.

J.W. van der Sluijs,

burgemeester.

Naar boven