stcrt-2010-5500-001.png Projectbesluit ‘Meerendonk, deel 1’

Bekendmaking op grond van artikel 3.11 lid 2 in samenhang met artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat door hen op 23 maart 2010 het projectbesluit ‘Meerendonk, deel 1’ is genomen en dat het met ingang van 29 maart 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpprojectbesluit via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Op 23 oktober 2009 is voor de bouw van 76 woningen in het nieuwe woongebied Meerendonk een aanvraag om bouwvergunning ingediend die wegens strijd met het geldende bestemmingsplan op grond van artikel 46 lid 3 Woningwet wordt aangemerkt als een aanvraag om projectbesluit. Het besluit over de aanvraag om bouwvergunning wordt op grond van artikel 46 lid 4 Woningwet voorbereid overeenkomstig de procedure van dit projectbesluit. Voor de mogelijkheid van beroep worden de beslissing omtrent de aanvraag om projectbesluit en de beslissing omtrent de aanvraag om bouwvergunning als één besluit aangemerkt.

De bouw van 76 woningen aangrenzend aan de Gestelse Buurt is het eerste deel van de eerste fase in de ontwikkeling van woongebied Meerendonk. Het projectbesluit is opgesteld conform de uitgangspunten van de Gemeentelijke visie woongebied Meerendonk. Het heeft niet alleen betrekking op de bouw van 76 woningen maar ook op de aanleg van ontsluitingswegen. Het projectgebied wordt begrensd door de Gestelse Buurt aan de westkant, het verlengde van de Rodenbachstraat aan de zuidkant, de groene heuvel van het toekomstige recreatiegebied aan de oostkant, het verlengde van de Hildebrandstraat aan de noordkant en ziet verder op de ontsluiting op de Poeldonkweg aan de Zuid-Willemsvaart.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn tegen het besluit van burgemeester en wethouders schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe die zich op grond van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot burgemeester en wethouders hebben gewend alsmede die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot burgemeester en wethouders te wenden. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn Rechtbank ’s-Hertogenbosch te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 9 april 2010

Naar boven