stcrt-2010-5488-001.png Wijzigingsplan ‘Vormvergroting agrarisch bouwblok Overakker 7a te Mierlo’

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 43 en artikel 50 van bestemmingsplan ‘Buitengebied’ juncto artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 14 april 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt het vastgestelde wijzigingsplan ‘Vormvergroting agrarisch bouwblok Overakker 7a te Mierlo’.

Het bestaande agrarisch bouwblok Overakker 7a is goeddeels volgebouwd met deel verouderde bedrijfsgebouwen. Voor een efficiënte agrarische bedrijfsvoering ter plaatse is het gewenst een nieuwe loods op te richten. Op het bestaande bouwblok is deze ruimte onvoldoende aanwezig, zodat de nieuwe loods nu achter de bestaande bedrijfsbebouwing en daarmee ook buiten het bestaande bouwblok wordt gesitueerd. De adviescommissie agrarische bouwaanvragen heeft hierover postief geadviseerd. Via de vormvergroting wordt de huidige bestemming ‘agrarisch kernrandgebied met landschappelijke waarde’ gewijzigd in ‘agrarisch bouwblok’ om de bouw van de nieuwe loods mogelijk te maken.

Binnen de genoemde terinzagetermijn kunnen degenen die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht tegen het vastgestelde wijzigingsplan een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voordat het beroepschrift in behandeling wordt genomen, dient – nadat hiervoor een rekening is ontvangen van de griffier van de Raad van State – een griffierecht te worden betaald. Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor is eveneens een griffierecht verschuldigd.

Het besluit en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar gesteld op www.geldrop-mierlo.nl →bestemmingsplannen→plannen in procedure. Het plan is tevens verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ten slotte ligt het besluit en de bijbehorende stukken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ook ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met de heer Robijn Andringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 74. Ook voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Robijn Andringa.

Geldrop-Mierlo, 13 april 2010

Naar boven