stcrt-2010-5408-001.png Bestemmingsplan ‘Recreatieverdeelweg 2e fase’

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 25 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Recreatieverdeelweg 2e fase’ van 9 april 2010 tot en met 20 mei 2010 voor iedereen ter inzage ligt in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ook staat het bestemmingsplan op www.schouwen-duiveland.nl.

Dit nieuwe plan voorziet in de planologische regeling van de 2e fase van de Recreatie-verdeelweg, welke weg wordt aangelegd tussen de Stoofweg en de N57. Verder wordt de Lange Moermondsweg verbreed en wordt een vrijliggend fietspad aangelegd aan de westzijde van het noordelijk deel. Voorts worden op het onderliggend wegennet een aantal verkeersvoorzieningen getroffen. Tevens zijn in dit plan drie flankerende herzieningen opgenomen om de geluidscontouren van de Recreatieverdeelweg vast te leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 26 juni 2009 tot en met 6 augustus 2009 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 2 zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de ingebrachte zienswijzen behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de toelichting

  • Paragraaf 5.3 wordt gewijzigd als gevolg van het geactualiseerd akoestisch onderzoek alsmede de bijlagen 2, 3 en 4.

De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan.

Van 10 april 2010 tot en met 21 mei 2010 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken en door iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 22 mei 2010.

Zierikzee, 8 april 2010

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven