stcrt-2010-5406-001.png Bestemmingsplan ‘Gellicum 2009’ (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 9 april 2010 gedurende zes weken het op 23 februari 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Gellicum 2009’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Als vervolg op het planologische inhaalprogramma (P.I.P.), waarin voor de dorpen Rhenoy, Rumpt, Buurmalsen en Meteren bestemmingsplannen zijn opgesteld, is nu PIP II in gang gezet. Dit betekent dat voor de kernen Acquoy, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum en delen van de kern Geldermalsen nieuwe bestemmingsplannen zullen worden gemaakt. Nu zijn de bestemmingsplannen voor de kernen Acquoy, Gellicum en Enspijk aan de orde.

Ten einde het planologische inhaalprogramma zo snel mogelijk af te kunnen ronden, worden de betrokken kernen in gelijksoortige bestemmingsplannen opgenomen. Voor elke kern wordt afzonderlijk een bestemmingsplan gemaakt en worden de procedures achtereenvolgens doorlopen.

Om daarbij een voldoende hoge stedenbouwkundige en landschappelijke basiskwaliteit te bereiken en de gedeeltelijke aanwijzing als beschermd dorpsgezicht op een juiste wijze te vertalen, zijn uitgangspunten geformuleerd, als eerste onderdeel van de planvorming. Deze zijn opgenomen in de ruimtelijke visie Enspijk en vormen een integraal onderdeel van de toelichting van het bestemmingsplan.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • artikel 11.2.2 sub c wordt verwijderd, zodat bijgebouwen binnen het gehele bouwvlak zijn toegestaan;

  • artikel 21.2 sub c wordt gewijzigd in die zin dat de oppervlakte wordt vergroot naar 100 m2;

  • in de toelichting wordt vermeld dat in het bestemmingsplan de mogelijkheid wordt opgenomen voor de realisatie van een gemeenschapsvoorziening aan de Vlietskant ong. te Gellicum, ter plekke van de huidige speeltuin. Deze bouwmogelijkheid wordt ook vermeld op de plankaart. In de regels wordt deze bouwmogelijkheid ook opgenomen en worden hieraan tevens voorwaarden verbonden ten aanzien van hoogte, omvang, etc.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345-586 611. Zie Actueel voor openingstijden. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven