stcrt-2010-5356-001.png Goedkeuring uitwerkingsplan ‘Lange Dreef’ te Driebergen Rijsenburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht op 16 maart 2010 hebben besloten het uitwerkingsplan ‘Lange Dreef’ goed te keuren.

Het uitwerkingsplan ‘Lange Dreef’ heeft betrekking op de ontwikkeling van een woningbouwlocatie aan de zuidoostkant van de Lange Dreef in Driebergen. In de rand langs de bufferzone richting landgoed Dennenburg en in het zuidwestelijke deel (richting Langbroekerwetering) komen vrijstaande en tweeonderéénkap woningen. In het gedeelte het dichtst bij de Engweg komen maatschappelijke voorzieningen en drieonderéénkap woningen. In het centrale gedeelte ter hoogte van de Wildbaan komt een aantal hofjes met geschakelde woningen.

Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan. De wijzigingen voorzien niet in een andere opzet van het plan, maar hebben voornamelijk betrekking op het herstellen van onjuistheden in of het verduidelijken van de planvoorschriften en plankaart. In de Nota Zienswijzen, behorende bij de stukken van het uitwerkingsplan, wordt beschreven om welke aanpassingen het gaat.

Het goedgekeurde uitwerkingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 april tot en met donderdag 20 mei 2010 voor eenieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘beroepschrift uitwerkingsplan Lange Dreef’.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Indien dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het goedkeuringsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het goedgekeurde uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Doorn, Kerkplein 2 en in de Openbare Bibliotheek van Driebergen aan de Hoofdstraat 164.

Naar boven