stcrt-2010-5352-001.png Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Barrepolder

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken bekend dat met ingang van 8 april 2010 voor een periode van zes weken het voorontwerpbestemmingsplan Barrepolder ter visie ligt. Gedurende deze periode wordt eenieder in de gelegenheid gesteld op dit plan in te spreken.

Het bestemmingsplan Barrepolder dient ter actualisatie van het bestaande bestemmingsplan en de herzieningen daarvan. Tevens worden hierin de bestemmingsplannen ‘geluidszone barre polder’ (deels) en ‘rijksweg 11’ (oostelijk deel, incl. herz.) geïntegreerd. Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan omvat derhalve het gebied gelegen tussen de Hoge Rijndijk en N11 (incl. N11) en ten oosten van de Burg. Smeetsweg tot en met de gemeentegrens met Rijnwoude.

Het bestemmingsplan legt in beginsel de bestaande situatie vast. Daarnaast wordt er echter ook ruimte geboden om een vijftal gewenste ontwikkelingen in de toekomst makkelijker mogelijk te maken. Het betreft:

  • a. uitbreiding van het bedrijventerrein (Heineken);

  • b. aanleg van een parallelweg ten noorden van het spoor;

  • c. de aanleg van een halte voor de RijnGouwelijn;

  • d. de herstructurering van de kruising Burg. Smeetsweg / N11 / Ommedijkseweg;

  • e. de realisatie van vier windturbines.

Het voorontwerpbestemmingsplan is als volgt te raadplegen:

  • Een papieren versie wordt ter inzage gelegd op het Gemeentehuis Zoeterwoude Noordbuurtseweg 27, 2381 ET Zoeterwoude (geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur).

  • De digitale versie (in .pdf) kunt u inzien op onze website www.zoeterwoude.nl, onder ‘ruimtelijke plannen en bouwprojecten’ → ‘bestemmingsplannen’ → ‘bestemmingsplannen in voorbereiding’ → ‘Barrepolder’.

  • De digitale versie is tevens in te zien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een inspraakreactie kunt u gedurende de hierboven genoemde inspraaktermijn van 6 weken zowel schriftelijk als mondeling indienen.

Schriftelijke inspraakreacties kunt u indienen bij Burgemeester en Wethouders van Zoeterwoude, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. In deze inspraakreactie vragen wij u een goede onderbouwing te geven van uw reactie. Ook vragen wij u in de inspraakreactie duidelijk uw adres te vermelden met het oog op toekomstige berichtgeving.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie verzoeken wij u een afspraak te maken met de behandelende ambtenaar, de heer Petros Ceelen, 071-5806393.

Naar boven