Bekendmaking tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden

De minister van Verkeer en Waterstaat heeft in maart 2010 een tracébesluit genomen voor de Rijksweg 31 Leeuwarden. Het tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden ligt van 7 april tot en met 19 mei 2010 ter inzage op verschillende locaties in de regio. Op grond van de Tracéwet en de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerptracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, van 8 april tot en met 19 mei 2010 beroep instellen tegen het tracébesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

stcrt-2010-5335-001.png

Achtergrond

De verbetering van Rijksweg 31 Leeuwarden tussen de aansluiting Marsum en de aansluiting Hemriksein en Rijksweg 32 tussen Wirdum en Werpsterhoek heeft meerdere doelen. Door het creëren van een nieuwe doorgaande verbinding in combinatie met goede ontsluitingswegen naar de stad, wordt de bereikbaarheid van Leeuwarden aanmerkelijk verbeterd. Daarnaast wordt ook ruimte geboden aan woningbouw- en bedrijvenlocaties in Leeuwarden. Maar niet alleen de stad Leeuwarden profiteert van de aanleg van Rijksweg 31. Het creëren van een veilige en goede doorgaande verbinding om Leeuwarden is ook van betekenis voor de regionaal-economische ontwikkeling.

Het tracébesluit

Het tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden voorziet in de realisatie van een nieuwe verbinding aan de westzijde van Leeuwarden met verbindingen naar het stedelijk wegennet. Het tracébesluit bevat onder andere de volgende maatregelen:

  • aanleg van een nieuwe autoweg met 2x2 rijstroken (maximumsnelheid is 100 km/u) tussen de aansluiting Marsum en de aansluiting Hemriksein, inclusief een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal;

  • aanleg van de Noordwestelijke Invalsweg, noordelijk van de Sylsterdyk (2x2 rijstroken, 70 km/u), de Westelijke Invalsweg (2x2 rijstroken, 70 km/u, inclusief aquaduct) ter hoogte van de spoorlijnen Leeuwarden-Harlingen en Leeuwarden-Stavoren en de Overijsselselaan (2x2 rijstroken, 50km/u);

  • aanpassen van het wegprofiel van Rijksweg 32 tussen Wirdum en Werpsterhoek (maximumsnelheid 100 km/u) en aanleg van een verdiepte aansluiting Wirdum;

  • wijziging knooppunt Werpsterhoek;

  • wijziging compensatie weidevogels.

.

Waar ligt het tracébesluit ter inzage?

Het tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden kunt u van 7 april tot en met 19 mei 2010 tijdens de reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

  • het provinciehuis van Fryslân te Leeuwarden;

  • het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden te Leeuwarden;

  • het gemeentehuis van Menaldumadeel te Menaldum;

  • het gemeentehuis van Littenseradiel te Wommels;

  • het kantoor van Wetterskip Fryslân te Leeuwarden;

  • het Wegendistrict Fryslân van Rijkswaterstaat te Grou;

  • de bibliotheek van Rijkswaterstaat Noord-Nederland te Leeuwarden;

  • de ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, beide te Den Haag.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerp-tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerp-tracébesluit naar voren hebben gebracht, kunnen van 8 april tot en met 19 mei 2010 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij tegen het besluit hebben. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe bezwaren meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op € 150,– en voor niet-natuurlijke personen op € 298,–. Over de wijze waarop en binnen welke termijn u dit dient te betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie

Voor meer informatie en voor het downloaden van het tracébesluit Rijksweg 31 Leeuwarden kunt u de internetsite raadplegen: www.haakomleeuwarden.nl. Voor het opvragen van een exemplaar van het tracébesluit en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met het Projectbureau Haak om Leeuwarden, telefoon 058 284 4040 of via info@haakomleeuwarden.nl.

U kunt het tracébesluit ook downloaden van www.centrumpp.nl

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 9600.

Naar boven