stcrt-2010-5278-001.png Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Doornkade

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 26 januari 2010 het ontwerpbestemmingsplan Doornkade gewijzigd heeft vastgesteld.

Echter niet alle gewenste maatregelen voor het bedrijventerrein kunnen geregeld worden via een bestemmingsplan. Vandaar dat de raad in de vergadering van 26 januari 2010 het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Doornkade ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en inhoud plannen

Het bedrijventerrein ligt ten noordwesten van de kern Houten. De rijksweg A27 vormt de westelijke grens van het plangebied. De Utrechtseweg (N409) vormt de noordelijke en oostelijke grens van het plangebied. De zuidelijke grens wordt gevormd door het heliofietenfilterterrein dat tegen de Rondweg aanligt.

Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard, de hoofdbestemming is Bedrijventerrein. Er is voor een tweetal locaties een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om extra parkeerruimte te realiseren.

Het beeldkwaliteitsplan heeft een duidelijke relatie met een bestemmingsplan. In grote lijnen geeft het bestemmingsplan aan wat er gebouwd mag worden en hoeveel. In aansluiting daarop geeft het beeldkwaliteitplan richtlijnen voor hoe die bebouwing eruit zou moeten zien en hoe die bebouwing landschappelijk ingepast moet worden.

Het beeldkwaliteitsplan is bedoeld als toetsend instrument bij planvorming in het kader van welstand.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de:

  • toelichting;

  • regels en in

  • de verbeelding (kaart).

Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit met de daarbij behorende Nota zienswijzen 2.0. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 8 april 2010 ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website (http://www.houten.nl/burgers/bestemmingsplannen-in-procedure).

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van donderdag 8 april 2010 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Doornkade’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld omdat het de vaststelling van een beleidsregel betreft.

Inwerkingtreding besluiten

Het vaststellingsbesluit van het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op donderdag 8 april 2010.

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op donderdag 20 mei 2010 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Houten, 7 april 2010

Naar boven