stcrt-2010-5252-001.png Goedgekeurd wijzigingsplan ‘Bestemmingsplan Oosthoeck; Wijzigingsplan Bergweg-noord 21–23’

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland overeenkomstig artikel 11.5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend dat het wijzigingsplan ‘Bestemmingsplan Oosthoeck; Wijzigingsplan Bergweg-noord 21–23’ door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is goedgekeurd op 23 maart 2010.

Het wijzigingssplan is op 5 januari 2010 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Aangezien er zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan waren ingediend en het plan nog onder de (oude) WRO valt, was het wettelijk vereist dat Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland aan dit vaststellingsbesluit goedkeuring zouden verlenen.

Beschrijving wijzigingsplan

In het bestemmingsplan ‘Oosthoeck’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de percelen Bergweg-noord 21 en 23 (voormalige garage Stolk) te Bergschenhoek om de bestaande bestemming (wonen en garagebedrijf) te wijzigen naar onder andere wonen al dan niet in gestapelde vorm. Het ingediende bouwplan voor een appartementengebouw met 12 appartementen en een 2^1-kapwoning voldoet aan de wijzigingsbepalingen voor deze locatie uit het bestemmingsplan ‘Oosthoeck’.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 8 april tot en met woensdag 19 mei 2010 (6 weken) inzien bij de balie Publiekszaken. De balie is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Het goedgekeurde wijzigingsplan ‘Bestemmingsplan Oosthoeck; Wijzigingsplan Bergweg-noord 21–23’ kunt u ook vinden op de website: www.lansingerland.nl onder Wonen & omgeving, Bestemmingsplannen, Lopende procedures Bergschenhoek.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij het college een zienswijze naar voren hebt gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze over het ontwerpplan naar voren hebt gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie wordt gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na de beroepstermijn. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak naast een beroep een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het wijzigingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven