stcrt-2010-5204-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Lierop’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Someren in zijn vergadering van 24 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Lierop’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor woningbouw in de kern Lierop in het gebied globaal begrensd tussen de Somerenseweg, de Kromvenweg en deels de Meervensche Loop.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Uitbreiding Lierop ligt met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage vanaf donderdag 8 april 2010 gedurende zes weken. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan kunt u ook buiten openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken de heer Y. Vavier van onze afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via onderstaand telefoonnummer. U kunt het vaststellingsbesluit, het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op onze website: www.someren.nl onder bekendmakingen.

De wijzigingen zijn opgenomen in hoofdstuk 4 van het zienswijzenverslag en betreft de gewijzigde en verkleinde situering van de specifieke bouwaanduiding woonwagensstandplaats en de vergroting van de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied ten behoeve van een rotonde.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • eenieder tegen de vastgestelde wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 7 april 2010

Naar boven