stcrt-2010-5197-001.png Bekendmaking besluit tot (gewijzigde) vaststelling bestemmingsplan ‘Kom Heeze’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Kom Heeze’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

De kom van Heeze is momenteel planologisch geregeld in verschillende bestemmingsplannen, waarvan het merendeel van oudere datum is. Deze behoeven een actualisering. Hoofdkenmerk van het nieuwe bestemmingsplan ‘Kom Heeze’ is dat de gehele bebouwde kom in dit ene bestemmingsplan is geregeld. Op dat punt heeft het bestemmingsplan een conserverend karakter. Verder zijn in Heeze recent een aantal bouwplannen gerealiseerd, danwel zijn de formele procedures afgerond. De betreffende bouwplannen zijn verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan ‘Kom Heeze’. Ook zijn enkele ontwikkelingen opgenomen in het bestemmingsplan, zoals het bouwperceel op de hoek Rulselaan/Dirk Heziuslaan, het realiseren van een nieuwe Bergerhofschool, het realiseren van grondgebonden starterswoningen op de huidige gemeentewerf aan de Nieuwendijk, het realiseren van appartementen in het project ‘d’n Toversnest’ en het realiseren van een zorgcentrum aan de Ds. Kremerstraat met woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 25 mei 2009 tot en met 5 juli 2009 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er verschillende ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 8 april 2010 tot en met 19 mei 2010 voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl).

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan, voor het onderdeel waarvoor een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven