stcrt-2010-5140-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vredebest’ te Vuren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering 28 januari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vredebest’ te Vuren gewijzigd vast te stellen.

Toelichting.

Het plangebied ligt in het buitengebied van de gemeente Lingewaal en heeft een bruto oppervlakte van circa 5,1 hectare. Het ligt ingeklemd tussen de A15 en de Betuwelijn aan de Zuidzijde, de Zeiving (N848) aan de noord- en westzijde en de Zeiving (oude weg) aan de oostzijde. Het gebied is deels in gebruik als bedrijventerrein en ligt voor het overige deel braak. Voorheen was het gebied in gebruik als landbouwgrond. Het nieuwe bestemmingsplan maakt een uitbreiding mogelijk van bedrijventerrein ‘Vredebest’. Op dit moment zijn hier de bestemmingsplannen ‘Middengebied Herwijnen-Vuren’ en ‘Betuweroute e.o.’ van kracht, waarbij in het bestemmingsplan ‘Betuweroute e.o.’ een beperkte hoeveelheid bedrijvigheid mogelijk is gemaakt die nog niet geheel gerealiseerd is. Het is de bedoeling het bedrijventerrein in noordwestelijke richting uit te breiden. Hiervoor is een herziening van de bestemmingsplannen noodzakelijk.

Wijzigingen bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

  • a. weglaten van de functieaanduiding ‘kantoor’ op een tweetal bouwvlakken;

  • b. een maximale kavelgrootte van 0,5ha/5.000 m2 op te nemen in de planregels;

  • c. gewijzigde waterparagraaf naar aanleiding van opmerkingen en aanvullingen op het waterhuishoudingsplan (bijlage bij het bestemmingsplan);

  • d. enkele aanpassingen aan artikel 5 (Water);

  • e. enkele aanpassingen aan artikel 7 (Waterstaat - waterlopen);

  • f. enkele kleine taalkundige aanpassingen.

Verder heeft de gemeenteraad besloten:

  • a. geen exploitatieplan vast te stellen;

  • b. het college van burgemeester en wethouders opdracht te geven het verhaal van kosten (grondexploitatie, planschade, nadeelcompensatie) te regelen door middel van een exploitatieovereenkomst.

Inzagentermijn.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 april 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345 63 40 00.

Daarnaast kun u via de internetsite (www.lingewaal.nl onder actueel / bestemmingsplannen / plannen in procedure) kennisnemen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging (van 1 april 2010 tot en met 12 mei 2010) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder tijdens deze termijn beroep instellen.

Voorlopige voorziening.

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 31 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven