stcrt-2010-5129-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied

Op 15 december 2009 heeft de gemeenteraad van Kapelle het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 1 april 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Plangebied

Het betreft een volledige herziening van het bestemmingsplan dat in 1989 is vastgesteld. In het plan wordt de bestemmingsregeling geactualiseerd, waarbij met name de ontwikkelingsmogelijkheden van de land- en tuinbouwsector zijn vergroot. Verder wordt in het plan ook meer ruimte gegeven aan de bestaande burgerwoningen in het buitengebied. Het plangebied omvat het totale buitengebied van de gemeente Kapelle, dat wil zeggen zowel het landelijk gebied (met uitzondering van het gebied ten oosten van de jachthaven van Wemeldinge) als het buitendijksgebied van de Oosterschelde en de Westerschelde.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 2 april 2009 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 38 zienswijzen ingebracht. In de Nota zienswijzen wordt daarop gemotiveerd ingegaan. Deze nota maakt deel uit van het raadsbesluit en ligt samen met het bestemmingsplan, bestaande uit de toelichting, regels en verbeelding ter inzage.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde plan en overige relevante stukken inzien bij de balie Burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens in pdf versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen en via het pad Wonen → Bestemmingsplannen → Buitengebied. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de:

  • toelichting;

  • regels en in

  • de verbeelding (kaart).

Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit met de daarbij behorende Nota zienswijzen. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen.

Reageren

Van 1 april tot en met 12 mei 2010 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het vorengaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0113-333180.

Kapelle, 31 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven