stcrt-2010-5119-001.png Ter inzage vastgesteld bestemmingsplan Hotel – Langweerder Wielen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 februari 2010 het bestemmingsplan Hotel – Langweerder Wielen, inclusief de daarin opgenomen beeldkwaliteitscriteria, gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat een planologisch-juridische regeling voor het Hotel Langweerder Wielen.

Het hotel wordt direct ten zuiden van de A7 gerealiseerd en ligt in de nabijheid van het talud van de brug over de Langweerder Wielen. Behalve een hotel-restaurant met recreatieve appartementen worden in de gebouwen een conferentiecentrum, spa/sauna, wellness en sociaal medische voorzieningen mogelijk gemaakt. Daarnaast worden havenfaciliteiten gerealiseerd ten behoeve van de gasten en bezoekers. Het hotel richt zich op het hogere segment; bij de bouw staan kwaliteit en duurzaamheid centraal.

De raad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld met inachtname van de volgende aanpassingen:

  • wijziging in de onderbouwing van het bestemmingsplan betreffende het aspect ecologie in die zin dat aanvullend onderzoek/EHS -toets Langweerder Wielen is toegevoegd, waarbij het plan, gelet op de gebiedsinformatie ambtshalve is aangevuld omtrent lichtverstoring en mitigerende maatregelen in de planregels zijn opgenomen om lichtverstoring door armaturen te voorkomen/beperken;

  • wijziging in de onderbouwing van het bestemmingsplan betreffende de afspraken over de weidevogelcompensatie;

  • het toevoegen van informatie aan het bestemmingsplan betreffende de grondexploitatieovereenkomst inclusief verhaal planschade;

  • het aanvullen van de planregels (artikel 4.1 Bestemmingsomschrijving Recreatie-Hotel) in die zin dat sprake is van een ondergeschikt wellness-centrum en dat tevens ondergeschikte sociaal – medische voorzieningen zijn toegestaan;

  • het verbeteren van Figuur 1 van de Plantoelichting in die zin dat de begrenzing van het plangebied correct wordt weergegeven overeenkomstig de plankaart en het corrigeren van de afstand tussen het hotel en de RWZI (plantoelichting : geen 175 maar 200 meter);

  • de in het bestemmingsplan opgenomen beeldkwaliteitscriteria zijn gewijzigd vastgesteld overeenkomstig de door Hûs en Hiem welstandsadvisering en monumentenzorg bij brief van 9 december 2009 gemaakte opmerkingen; de raad heeft besloten om de welstandscriteria onderdeel te laten uitmaken van de welstandsnota Skarsterlân;

  • op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening is geen exploitatieplan vastgesteld omdat er een anterieure overeenkomst is gesloten welke deel uitmaakt van het plan (getiteld : ‘Grondexploitatieovereenkomst inzake Hotel aan de Langweerder Wielen te Joure, d.d. 27 januari 2010 met toegevoegde verklaring ten aanzien van artikel 2, lid d betreffende het juiste bedrag van € 730.000,− conform het in het artikel (tussen haakjes) met letters beschreven bedrag.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij u naar de Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Hotel – Langweerder Wielen, het bestemmingsplan met bijlagenboek, het raadsbesluit en het raadsvoorstel. Deze maken onderdeel uit van de ter inzage gelegde stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken (Bijlagenboek bestemmingsplan Hotel – Langweerder Wielen) liggen met ingang van 9 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure. U kunt de stukken ook inzien via de gemeentelijke website (www.skarsterlan.nl/bestemmingsplannen bij de bestemmingsplannen van Boornzwaag).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende genoemde termijn van terinzageligging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden hiertegen binnen genoemde beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift bevat tenminste: naam en adres van de indiener; de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep; een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is; zo mogelijk , doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht, is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening brengen. Het besluit van de gemeenteraad omtrent vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft beslist.

Joure, 7 april 2010

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven