stcrt-2010-5114-001.png Bestemmingsplan Vlietproject -tussen de Vliet en omleiding N217/Stougjesdijk

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 februari 2010 heeft vastgesteld het bestemmingsplan Vlietproject -tussen de Vliet en omleiding N217/Stougjesdijk (identificatiecode: NL.IMRO.0584.BPBUITEN2009002.VS99 3166101-0001).

Het plangebied betreft het gebied tussen de in aanleg zijnde omleiding N217, de bestaande N217 en de bestaande Vliet die de gemeentegrens vormt tussen Binnenmaas en Oud-Beijerland. Nu hebben deze gronden in hoofdzaak een agrarische bestemming. Het plan voorziet er in dat deze grond wordt bestemd als natuurgebied.

Het plan is op enkele onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen enige wijzigingen in de toelichting en enkele kleine wijzigingen op de plankaart (in aanleg zijnde nieuwe omleiding in kadastrale ondergrond opgenomen en correctie planbegrenzing e.d.).

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 6 april tot en met 18 mei 2010 ter inzage op de leestafel in de gemeentewinkel, gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6. De stukken kunnen in die periode worden ingezien van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Het plan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende bovenstaande termijn van terinzageligging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Oud-Beijerland, 2 april 2010

Naar boven