stcrt-2010-5071-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen en Bevi’

Burgemeester en wethouders van Waalwijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 28 januari 2010 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen en Bevi’ van dinsdag 6 april 2010 tot en met maandag 17 mei voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

De gemeente Waalwijk heeft een ‘Beleidsvisie Externe Veiligheid’ opgesteld (vastgesteld in de gemeenteraad in juni 2008). In deze beleidsvisie staat aangegeven dat de gemeente Waalwijk een parapluherziening opstelt voor al haar bedrijventerreinen. Deze partiële herziening van diverse bestemmingsplannen heeft tot doel om de BEVI wetgeving ‘te vertalen’ naar de lokale situatie in Waalwijk. Het bestemmingsplan Bedrijventerreinen en BEVI dat nu is vastgesteld is in feite een uitwerking van het beleid dat de gemeente uiteen heeft gezet in haar beleidsvisie Externe Veiligheid.

Terinzagelegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan inclusief alle bijlagen, in de periode van dinsdag 6 april 2010 tot en met maandag 17 mei voor eenieder ter inzage op de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk (tot 30 april op Raadhuisplein 2, vanaf 3 mei op Taxandriaweg 6; bezoekersingang aan de Winterdijk). De receptie is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Het raadsbesluit, de verbeelding, de toelichting, de regels en bijlagen van het bestemmingsplan zijn ook te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (http://www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Saskia Basten, sbasten@waalwijk.nl, telefoon 0416-683 872.

Naar boven