stcrt-2010-5026-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Camping-jachthaven Uitdam’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Waterland op 18 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Camping-jachthaven Uitdam’ heeft vastgesteld.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 23 oktober 2009 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen voor het naar voren brengen van zienswijzen. Naar aanleiding van de naar voren gebrachte zienswijzen is het ontwerpbestemmingsplan aangepast. De zienswijzen zijn verwerkt in de ‘Reactienota’, hierin zijn ook de wijzigingen van het bestemmingsplan opgenomen.

Inzage stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Camping-jachthaven Uitdam’ en de bijbehorende stukken liggen van 6 april 2010 tot en met 17 mei 2010 ter inzage in het gemeentehuis van Waterland, en zijn elektronisch beschikbaar op www.waterland.nl. De stukken liggen ter inzage bij het secretariaat van afdeling VROM, in het gemeentehuis van Waterland aan de Pierebaan 3 te Monnickendam. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, woensdag van 8.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Bestemmingsplan ‘Camping-jachthaven Uitdam’

Het bestemmingsplan betreft de locatie gelegen langs de kust van het Markermeer ten zuiden van de dijk naar Marken in Uitdam en dient ten behoeve van het saneren van de oeverstroken en twee havendammen en het herinrichten van de camping en een uitbreiding van de jachthaven.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die een zienswijze hebben ingebracht én belanghebbende zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • alle belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking.

Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voor-zitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven