stcrt-2010-4954-001.png Terinzagelegging bestemmingsplan ‘Oud Poelgeest’

Ingevolge artikel 3.8 lid 4 van de Wro maken burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest bekend dat de raad op 18 februari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Oud Poelgeest’ gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 april 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Het plangebied ligt aan de oostkant van Oegstgeest en wordt globaal omsloten door de Haarlemmertrekvaart, Oegstgeesterweg, Laan van Oud Poelgeest, Laan van Alkemade, Hazenboslaan en Lange Voort.

Voor het grootste deel is het ontwerpbestemmingsplan gericht op het beheer van de bestaande bebouwing en bestaand gebruik; het verouderde vigerende bestemmingsplan wordt hiermee geactualiseerd. Echter ook enkele nieuwe ontwikkelingen in het plangebied worden mogelijk gemaakt waarvan de meest ingrijpende, de herontwikkeling van zorgcentrum Hofwijck is.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 2 april tot en met 14 mei 2010 van maandag tot en met vrijdag (feestdagen uitgezonderd) van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’).

Tijdens de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen aan de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen binnen de beroepstermijn (6 weken) een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven