stcrt-2010-4937-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Zwaagdijk 293

De gemeenteraad van Wervershoof heeft in zijn vergadering van 25 maart 2010 het ontwerpbestemmingsplan Zwaagdijk 293 vastgesteld.

Het perceel Zwaagdijk 293 betreft een voormalige veehouderij die op grond van het bestemmingsplan ‘Zwaagdijk-Oost’ nu nog de bestemming ‘Woondoeleinden’ met de aanduiding ‘stalling toegestaan’ heeft. Het is de bedoeling dat het de bestemming ‘Agrarisch Bedrijf’ krijgt in verband met de vestiging van een paardenmelkerij. Daarbij zullen het aantal te bouwen m2 oppervlakte niet toenemen. Deze ontwikkeling past binnen de structuurvisie van de gemeente Wervershoof. Het bestemmingsplan regelt het planologisch-juridische kader voor deze ontwikkeling/gebruikswijziging.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Zwaagdijk 293 ligt met ingang van donderdag 1 april 2010 zes weken ter inzage ter gemeensecretarie, sector Ruimte, Raadhuisplein 1, Wervershoof. U kunt iedere werkdag van 08.30 tot 12.00 uur hiervoor terecht. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl bij ‘bekendmakingen’ en ‘ruimtelijke ordening’ raadpleegbaar.

Beroep

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van Wervershoof beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen ingediend en het ontwerp is ongewijzigd vastgesteld. Het beroep kan daarom alleen worden ingesteld door:

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Op grond van artikel 8.4 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient deze voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn te worden aangevraagd. Deze voorziening kan alleen worden aangevraagd door degenen die gerechtigd zijn tot het instellen van beroep.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, evenals de gronden van het beroep.

Naar boven