stcrt-2010-4898-001.png M.e.r.-beoordelingsplicht Bio Energie Bergerden B.V. Bemmel

18 maart 2010

Zaaknr. 2010-002924/MPM19198

Op 15 februari 2010 heeft Bio Energie Bergerden B.V. door middel van een aanmeldingsnotitie mededeling gedaan van een voorgenomen activiteit binnen de inrichting, gelegen aan de Veronica (ongenummerd) te Bemmel.

Het voornemen heeft betrekking op het vragen van een vergunning voor de verandering en uitbreiding van de inrichting voor een biomassavergistingsinstallatie.

Het betreft een inrichting bestemd voor het innemen van tuinafval, dit te bewerken, op te slaan en te verwerken teneinde energie te produceren.

Tegelijk met de aanmeldingsnotitie is de aanvraag voor de benodigde milieuvergunning bij Gedeputeerde Staten van Gelderland ingediend.

Beoordeling

Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn verplicht te beoordelen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Gedeputeerde Staten hebben in dit geval beslist dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is, omdat geen sprake is van bijzondere omstandigheden zoals bedoeld in artikel 7.8b, vierde lid, van de Wet milieubeheer.

Voor meer informatie over de voorgenomen activiteit wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Inzage

De aanmeldingsnotitie, de beoordeling en de bijbehorende stukken liggen van 1 april tot en met 12 mei 2010 ter inzage.

De stukken kunnen worden ingezien bij:

  • de gemeente Lingewaard, Gemeentewinkel Huissen, afdeling Grond- en informatiezaken, Raadhuisplein 1 te Huissen, maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, maandag van 16.30 tot 19.30 uur of na telefonische afspraak (026) 326 01 11;

  • de provincie Gelderland, Informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur, vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur.

Voor een mondelinge toelichting of voor het maken van een afspraak voor inzage buiten kantooruren kunt u contact opnemen met mevrouw D. Mulder, telefoonnummer (026) 359 83 09 van de afdeling Vergunningverlening van de provincie Gelderland.

Bezwaar en beroep

Dit besluit is een voorbereidingsbeslissing voorafgaande aan de vergunningaanvraag Wet milieubeheer. Tegen deze beslissing kan alleen bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden die rechtstreeks in hun belang worden getroffen door deze beslissing, los van de vergunning die met deze beslissing wordt voorbereid. In een later stadium kunnen namelijk zienswijzen worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikking die wordt vastgesteld op basis van de vergunningaanvraag.

Arnhem, 18 maart 2010

Gedeputeerde Staten van Gelderland,

J.J.W. Esmeijer,

plv. Commissaris van de Koningin.

P.P.L. van Kalmthout,

secretaris.

Naar boven