stcrt-2010-4838-001.png Ontwerpbestemmingsplan 3e herziening Amstelveen Midden-West, Sportpark Janselaan West en ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbestemmingsplan ‘3e herziening Amstelveen Midden-West, Sportpark Janselaan West’.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: de Sportlaan aan de noordzijde, aan de zuidzijde het sportpark tussen de Sportlaan en Startbaan, aan de westzijde het Wimbledonpark en aan de oostzijde de Van der Hooplaan.

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor het Amstelveen College en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Sportlaan. De maximale geluidbelasting vanwege de Sportlaan bedraagt 52 dB op de noordgevel van het schoolgebouw. Ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden met bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 april 2010 tot en met 12 mei 2010 op de volgende wijze voor eenieder ter inzage:

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het digitale plan is formeel het rechtsgeldige plan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘3e herziening Amstelveen Midden-West, Sportpark Janselaan West’ digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Papier

Het papieren ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via receptie). Het bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden zijn in pdf-vorm ook in te zien op de gemeentelijke internetsite onder: ‘bestemmingsplannen’, ‘welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn een zienswijze betreffende het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden schriftelijk bij het college van Burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken.

De zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 31 maart 2010

Naar boven